PRIMĂRIA BĂILE OLĂNEȘTI, protocol de colaborare cu Primăria Râmnicu Vâlcea pentru gestionarea situației câinilor fără stăpân din stațiune


Săptămânile trecute, consilierii locali ai Râmnicului au aprobat, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind Protocolul de colaborare pentru serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân dintre U.A.T. Municipiul Râmnicu Vâlcea – Direcția Administrării Domeniului Public și U.A.T. Oraș Băile Olănești. Așa cum reiese și din denumirea protocolului, cele două unități administrativ teritoriale din județul nostru vor colabora pentru o mai bună gestionare a situației câinilor fără stăpân.
Chiar dacă nu s-a confruntat și nu se confruntă cu situații în care câinii fără stăpân să hoinărească în haite (așa cum, din păcate, prin unele localități se întâmplă), acest protocol este, în mod evident, util pentru stațiunea condusă de edilul Sorin Vasilache. Sezonul estival se apropie, iar numărul turiștilor care vor veni în Băile Olănești va crește simțitor. Ca atare, este cât se poate de binevenit ca pe străzile și aleile din stațiune turiștii să nu aibă parte de surprize neplăcute (uneori și periculoase pentru integritatea fizică a persoanelor!) în ceea ce privește prezența câinilor fără stăpân.