Premii și momente artistice, la final de an școlar, la „Lahovari”


Adio, an școlar 2016-2017! În sala de festivități a Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, elevii și dascălii Colegiului Național „Alexandru Lahovari” s-au strâns pentru a marca finalul anului școlar, dar și premierea celor mai merituoși. Emoțiile se puteau citi pe fețele copiilor, dar și ale profesorilor. Și cum putea fi mai frumos dacă nu prin oferirea unor premii celor care, de-a lungul anului, au învățat și au obținut numai medii bune.

„A mai trecut un an școlar și-i întâmpinăm cu bucurie pe elevii de care suntem mândri. Alături sunt profesorii care i-au îndrumat de când au pășit în această școală. Le doresc copiilor vacanță plăcută! Vor intra într-o perioadă binemeritată de odihnă. Ne vom revedea la toamnă! Până atunci, succes! Felicitări pentru rezultatele obținute!”, a precizat, în deschiderea festivității, directorul colegiului, profesor Isabella Ioniță.

Până la premii, însă, elevii și-au demonstrat talentele. Au fost momente de muzică populară, muzică country, muzică clasică, dar și o piesă de teatru, ousă în scenă chiar de elevi. Trupa de teatru „Leira” a interpretat piesa „Five o clock” apaținând marelui dramaturg Ion Luca Caragiale. Naratorul (autorul) a fost interpretat de Lucian Dumitru Pircan, clasa a VI-a, CN „Matei Basarab”, Madam Măndica Piscopopescu a fost interpretată de Raluca Ioana Hongu, clasa a V-a, CNH „Mircea cel Bătrân” ,  în rolul Madamei Tincuța Popescu a jucat Sara Maria Albinaru, clasa a V-a, CN „Al. Lahovari”, Madame Mița Protopopescu a fost interpretată de Daniela Elena Streinu, clasa a V-a, Școala nr.10, iar pentru Roza servitoarea, rolul a fost jucat de Debora Corina Tănase, clasa a V-a, Școala nr.13.

A urmat premierea elevilor, unde emoțiile au atins cote înalte. Fiecare diriginte și-a chemat elevii premianți oferindu-le o mică atenție pentru eforturile depuse de-a lungul anului școlar. Emoțiile s-au regăsit și pe chipul șefei învățământului vâlcean. Fiul Andrei Bică, Antony Bică, a absolvit clasa a VII-a cu premiul I.

Felicitări, tuturor elevilor și succes pe mai departe!

Felicitări, dascălilor pentru munca depusă!