Premieră la Teatrul Anton Pann – „Varieté la Iunion”


Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea propune iubitorilor de teatru din Rm. Vâlcea, și nu numai, o nouă premieră – Spectacolul „Varieté la Iunion”, care este o adaptare a unor momente și schițe de Ion Luca Caragiale.

În distribuție vor fi doar trei actori, dar care vor interpreta între cinci și opt roluri fiecare ale personajelor din schișele lui I.L. Caragiale: Réka Szász Tache, Țăran 1, Funcționară, Costică Ionescu, Școler, Jude de ocol, Profesoară, Costică Ionescu;  Andrei Cătălin– Lache, Țăran 2, Pedagog, Leanca, Inspector, parlamentar, Mari;  Alexandru Beteringhe – Mache, Inspector, Prevenit (comersant la Moși), Muștiriu, Ministru.

Réka Szász, Andrei Cătălin și Alexandru Beteringhe vă vor duce într-o călătorie în timp, în atmosfera celebrelor varieté-uri ale secolului XIX, unde distracția și muzica erau la ele acasă. Sub bagheta regizoarei Lenuș-Teodora Moraru, cu o scenografie de Gelu Rîșca și o coregrafie semnată de Victoria Bucun, veți asista la o suită de scene pline de culoare, veți râde și vă veți distra alături de amicii Lache și Mache, domnișoara Mari Popescu, pedagogul absolut Mariu Chicoș Rostogan și multe alte personaje savuroase, care vă vor surprinde cu replici pline de umor și de spirit.

Adaptarea și regia: Lenuș-Teodora Moraru; Scenografia: Gelu Rîșca; Coregrafia: Victoria Bucun; Regizor tehnic: Vasile Marinoiu; Sunet: Robert – Marius Roiban; Lumini:  Constantin Ologu, Elvis Popescu; Recuzită și costume: Loredana Marinoiu.

Câteva vorbe despre regizorul piesei,
Moraru Lenuș-Teodora, Actriță, Regizor, Coordonator trupă de teatru….După ce a absolvit Academia de Arte George Enescu din Iași, în anul 1997, Lenus Teodora Moraru se angajează ca actriță la Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani. De atunci și până-n prezent a făcut numeroase roluri în teatru, peste 30 la număr, și a participat la festivaluri de teatru atât în țară cât și în străinătate. S-a remarcat cu ușurință, dragostea pentru teatru concretizându-se și în inființarea Atelierului de teatru din cadrul Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, cu care participă la diverse festivaluri în țară și câștigă numeroase premii. Activitatea de actor se completează excelent cu cea de pedagog și regizor de teatru. Asistent regie la început, alături de nume importante ale teatrului, Lenuș Moraru semnează regia mai multor spectacole la diverse teatre din capitală și din țară. Mai adăugăm doar atât, în 2018 primește Premiul Mentor pentru Excelență în Educație. În 2024 primește invitația Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea unde pune în scenă spectacolul „Varieté la Iunion”, spectacol-coupé după schițe de Ion Luca Caragiale.
Așadar, sâmbătă, 03 februarie 2024, sunteți așteptați la teatru!