Prefectul nu vrea să vadă «orbi» conducând mașini pe drumurile județului!


La ordinul prefectului Sebastian Fârtat, luni, 28 iunie 2021, la sediului Instituției Prefectului, membrii Colegiului Prefectural Vâlcea (structură informală formată din conducerea Prefecturii şi a instituţiilor guvernamentale deconcentrate din judeţ) s-au reunit în ședință ordinară.

Directorul AJPIS a prezentat raportul de activitate în fața prefectului

Pe ordinea de zi a reuniunii, prima din acest an desfășurată în format fizic, s-a aflat prezentarea raportului de activitate pentru anul 2020 al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vâlcea. Prezentarea a fost făcută de către Dacian Sîrbu, directorul AJPIS Vâlcea, și a cuprins în sinteză principalele campanii tematice și programele de inspecție socială care au fost derulate pe parcursul anului trecut.
Între aceste programe și campanii se află verificarea modului în care a fost aplicată și respectată actuala legislație privind monitorizarea serviciilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități în perioada pandemiei de COVID-19, certificarea funcționării serviciilor sociale destinate victimelor violenței domestice, verificarea respectării prevederilor legale privind accesul neîngrădit al persoanelor cu dizabilități la mediul fizic, informațional și comunicațional, precum și certificarea funcționării serviciilor sociale destinate protecției copilului și/sau a familiei.
La finalul prezentării, prefectul Sebastian Fârtat a ținut să aprecieze munca desfășurată de inspectorii sociali vâlceni pe timpul pandemiei de COVID-19, dar le-a trasat și o serie de sarcini pentru perioada imediat următoare, în scopul rezolvării unor situații semnalate de cetățeni în petițiile trimise către Instituția Prefectului.

Chiar există persoane cu diferite forme mai grave de handicap (printre care și orbi) care conduc mașini!?

Reprezentantul Guvernului în Vâlcea le-a solicitat reprezentanților AJPIS ca, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, să verifice dacă în județ sunt persoane care au permis de conducere deși au boli incompatibile cu deținerea unui astfel de document și să realizeze o analiză în ceea ce privește situația reală a locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități și a rampelor de acces a acestora în instituțiile publice.

35 de milioane de lei pe lună! La atât se ridică valoarea prestațiilor sociale din județ

Prefectul Sebastian Fârtat a mai solicitat conducerii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) ca la o viitoare ședință a Colegiului Prefectural să prezinte detaliat cheltuirea celor șapte milioane de euro pe care județul Vâlcea le primește lunar pentru prestații sociale.
Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Prefecturii Vâlcea