Prefectul, în control prin tot județul


• și-au făcut sau nu datoria primarii luând măsuri pentru sezonul rece?
De săptămâna trecută, prefectul județului, Florian Marin (foto, stânga), a început verificările la primăriile vâlcene privind asigurarea stocurilor de materiale pentru deszăpezire, utilajele existente, precum și carburantul aferent. Însoțit de personalul tehnic din cadrul Instituției Prefectului și cei de la ISU Vâlcea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a adoptat primele deplasări în teren: Berbești, Mateești, Slătioara și Măldărești. Potrivit declarației prefectului de Vâlcea, Florian Marin, nu s-au înregistrat nereguli, edilii asigurându-l că nu vor fi probleme în sezonul rece.
Așa cum am amintit, s-a efectuat o vizită și-n comuna Măldărești, la groapa de gunoi din localitate, constatându-se că societatea care execută lucrările de stingere cu pământ a incendiului și-a adus utilajele necesare și se pregătea pentru organizarea șantierului propriu-zis.

Cetățenii semnalează problemele pe o rețea de socializare
La fiecare postare a prefectului privind acțiunile săvârșite sau în curs de realizare, foarte mulți cetățeni semnalează diverse probleme întâlnite în localitățile unde locuiesc. Astfel, imediat după datele furnizate pe o rețea de socializare privind vizitele sale în teritoriu pentru asigurarea măsurilor pentru sezonul rece, prefectul a fost „bombardat” cu tot felul de sesizări.
Astfel, vâlcenii îl îndeamnă să efectueze controale și-n anumite localități, fie privind tăierea arborilor din păduri, fie realizarea unor lucrări de infrastructură. O propunere vine și de la Sindicatul din Învățământul Preuniversitar Vâlcea, prefectul fiind rugat să afle de ce anumiți edili refuză decontarea navetei cadrelor didactice. Problema achitării transportului profesorilor nu e de ieri, de azi. Cu toate acestea, unii primari au înțeles cum stă treaba abia după ce-au pierdut procesele cu sindicatele din învățământ în instanță.