Polițiștii revin cu precizări în „cazul Berbești”


• trei tineri au fost arestați preventiv

Joia trecută, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Horezu a emis mandate de arestare preventivă pe numele a trei tineri domiciliați în orașul Berbești. Așa după cum ați aflat din edițiile trecute ale cotidianului nostru, aceştia sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, întâmplarea fiind comisă în seara de 3 mai. De asemenea, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de un tânăr cu vârsta de 16 ani, acesta având obligaţia de a nu părăsi orașul Berbeşti.
Oamenii legii mai amintesc că vor continua cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a fost comisă fapta de tâlhărie calificată.

Acțiunile de monitorizare continuă și în comunele limitrofe orașului Berbești

Conform unui comunicat de presă emis pe marginea acestui subiect, polițiștii vâlceni anunță continuarea acțiunilor de monitorizare, sub diferite forme, atât în orașul Berbești, cât și în comunele limitrofe. Acestea se desfășoară în baza unui plan de acţiune întocmit la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.
„Se va acţiona punctual în zonele pre­tabile la sustragerile de cărbune, se vor in­tensifica controalele pentru verifi­carea mo­dului de executare a pazei fizice, pre­cum şi instruirea agenţilor de pază de la obiectivele din zonă”, informează polițiștii.