POLIȚIȘTII au încercat să îi convingă pe mirciști să le „fure meseria”


La data de 26 octombrie 2023, în contextul concursurilor de admitere organizate de instituțiile de învățământ MAI în perioada următoare, Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a organizat o activitate de promovare a profesiei în rândul elevilor aflați la final de ciclu liceal. Astfel, aproximativ 200 de elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit cu polițiștii din diverse structuri ale inspectoratului (siguranță școlară, pregătire profesională, resurse umane, prevenirea criminalității, ordine si siguranță publică, criminalistică, rutieră și luptători de acțiuni speciale). Scopul acestei întâlniri a fost acela de a discuta despre oportunitățile și provocările profesiei de polițist.
„Pe parcursul activităților, polițiștii au discutat despre abilitățile și calitățile necesare unui bun polițist, despre exigențele profesionale, despre constrângeri, dar și avantaje, încercând să ofere tinerilor o imagine cât mai completă asupra oportunităților de carieră. Elevii s-au dovedit receptivi și interesați, astfel încât întâlnirile au fost dinamice și interactive. Activitățile vor continua, informații privind cariera și oferta educațională a instituțiilor de învățământ MAI urmând a fi oferite și în cadrul activităților preventive desfășurate de polițiști în școlile din județul Vâlcea”, ne-au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Înscrierile pentru concursurile organizate de MAI se încheie pe 5 noiembrie

Reamintim faptul că, în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea primește cereri de înscriere pentru trei dintre unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne. Anunțul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, modelele documentelor și detaliile aferente celorlalte etape de desfășurare a concursurilor, pot fi accesate gratuit pe adresa de internet a IPJ Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă