Peste 5.000 de șomeri, în evidențele AJOFM Vâlcea


Rata șomajului, înregistrată la finele lunii august, la nivel de județ, era de 3,34%, fiind luați în evidențele AJOFM Vâlcea 5.423 de șomeri. Din totalul șomerilor înregistrați, 2.659 erau femei. Mai mult, 1.703 persoane primeau indem­nizație de șomaj, iar restul erau neindemnizate.
Pe medii de rezidență, în județul Vâlcea, la finele lunii august, 1.920 de șomeri înregistrați erau din mediul urban, iar 3.503 proveneau din mediul rural.
Referitor la structura șomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de șomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 1.515 persoane.
În funcție de nivelul de instruire, oferta de forță de muncă se prezintă astfel: ponderea cea mai mare în numărul total de șomeri înregistrați o au persoanele fără studii, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (60%); persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 34% din totalul șomerilor înregistrați; persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 6% din numărul total de șomeri înregistrați.
De la începutul anului și până la sfârșitul lunii august a.c., s-au încadrat în muncă 2.746 de persoane (257 numai în august), din rândul celor aflate în căutarea unui job. Datele ne-au fost furnizate de către Ion Marius Năfliu, director AJOFM Vâlcea.