Pasajul din centrul Râmnicului, gazdă pentru un dublu eveniment cultural


Vineri, 19 ianuarie, recent inauguratul pasaj subteran din centrul Râmnicului a fost gazdă pentru un nou eveniment cultural de importanţă pentru judeţul nostru. Reprezentanţii Filialei Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici din România au propus publicului iubitor al artelor frumoase din judeţul nostru participarea la două vernisaje.
Astfel, cu începere de la ora 16.00, în Galeria «Cozia Pasaj 2», s-a desfăşurat vernisajul expoziţiei de fotografie intitulată «Popas cu imagini de la Conacul Bălceştilor». Organizatorii acţiunii culturale ce va rămâne deschisă publicului în perioada următoare sunt Consiliul Judeţean Vâlcea, Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” din comuna vâlceană cu acelaşi nume şi Fotoclubul «Floarea de Colţ» din Râmnicu Vâlcea. Cu privire la acest vernisaj, într-un comunicat de presă dat publicității pe marginea subiectului se arată: „Vernisajul îşi propune să pună în valoare frumusețea patrimoniului de la ansamblul muzeal «Nicolae Bălcescu», de pe Valea Topologului, surprins de către artiștii fotografi în cadrul primei ediţii a Taberei de fotografie «Popas cu imagini la Conacul Bălceştilor». Vor fi expuse 40 de imagini realizate de următorii fotografi: Diana Buzoianu, Dorina Nicolai, Elena Simion Tudosie, Mariana Buică, Adrian Negoiță, Julien Oncete, Sorin Mateescu, Ioan Ciobotaru. Fotografiile au fost realizate la Conacul Bălcescu, în perioada 20 – 22 octombrie 2017, atunci când natura a îmbrăcat cele mai frumoase culori. Dincolo de descifrarea unui limbaj al naturii, imaginile selectate pentru expoziție, constituie o materializare a memoriei, arta de a comunica şi a pune în valoare un spațiu atât de bogat în istorie”.
Tot vineri, dar cu începere de la ora 17.00, în Galeria «Cozia Pasaj 1», a fost organizat vernisajul unei expoziţii personale de artă plastică. Lucrările prezentate publicului poartă semnătura artistului Adrian Dinu şi sunt reunite sub genericul «Je vous deteste!». Organizatorii acestei expoziţii personale de artă sunt reprezentanţii Filialei Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici din România în parteneriat cu Primăria Râmnicu Vâlcea.

O altă expoziţie a fost deschisă la Galeriile «Artex»

De asemenea, tot la finalul săptămânii trecute, la Galeriile «Artex» din centrul Râmnicului a fost programat vernisajul unei expoziţii de artă pictură, artă decorativă şi performance. Colecţia expusă publicului vâlcean este intitulată „Arhitecturi suprapuse”, fiind semnată de artista Angela Tomaselli. Aceasta va rămâne deschisă până pe 15 februarie. În deschiderea evenimentului, Raluca Stoica şi Alex Tomaselli au oferit publicului prezent un moment muzical intitulat «Bluesette duo». Organizatorii acestei expoziţii de la Galeriile «Artex» sunt reprezentanţii Filialei Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici, în parteneriat cu cei ai primăriilor din oraşele Râmnicu Vâlcea şi Brezoi.
Ne aşteaptă aşadar, credem noi, o a doua jumătate de iarnă în care artiştii vâlceni încearcă să ne încălzească sufletele şi inimile prin intermediul creaţiilor lor. Să ne bucurăm de ele!