Panică în Roșiile! 25 de corturi și o tiribombă – afectate de ieșirea din matcă a pârâului Sașa


Așa după cum ați aflat din numerele anterioare ale cotidianului nostru, pe 29 iunie, în comuna Roșiile, urma să se desfășoare o nouă ediție a tradiționalului Târg anual. Autoritățile locale și-au dat interesul pentru organizarea evenimentului și amenajarea celor necesare bunei desfășurări a petrecerii, numai că natura s-a pus contra celor veniți la distracție.
Ploile torențiale căzute în zonă au făcut ca pârâul Sașa (care traversează comuna de la nord la sud) să se umfle peste matca lui, apele învolburate afectând nu mai puțin de 25 de corturi cu dimensiunea de 3/3 metri, dar și o tiribombă. La fața locului au ajuns de urgență pompierii militari de la Grădiștea și reprezentanții comitetului local din Roșiile. Au fost patru persoane surprinse de inundații și salvate de reprezentanții comitetului local.
Vineri seara, în jurul orei 20.30, apa avea, pe lângă corturi, înălțimea de circa 50 cm; apoi, în jurul orei 22.30, circa 10 cm. Ulterior, s-a lucrat pentru scoaterea corturilor și celorlalte bunuri.
În zona de sud a județului au fost precipitații abundente, fiind Cod galben. Cele patru persoane surprinse de viitură au fost salvate cu ajutorul unui buldoexcavator al comitetului local din Roșiile.