Până la urmă,
UN CAMION TOT S-A „ÎNFIPT” în limitatoarele montate la pasajul de pe strada Straubing


Pe 16 ianuarie 2023, la capetele pasajului superior de cale ferată de pe strada Straubing din Râmnicu Vâlcea (cartier Goranu), Primăria Râmnicului a montat limitatoare de înălțime de 3,5 metri. Acestea au fost prevăzute cu grindă flexibilă pentru cazurile în care vreun șofer neatent al unui vehicul mai înalt de 3,5 metri chiar ar trece pe acel pasaj.
Iar «previziunile» specialiștilor din cadrul Primăriei Râmnicului s-au dovedit întemeiate. După doar o lună de la montarea acestor limitatoare, iată că primul șofer neatent a intrat deja în bucluc. Deși sunt montate mai multe indicatoare referitoare la restricția de înălțime, omul care conducea mastodontul din imagini nu le-a văzut sau… le-a ignorat. Așa că, s-a înfipt cu camionul în limitatoare când a ajuns să treacă pe pasaj!

Care a fost logica montării acestor limitatoare?

„Decizia de montare a limitatoarelor de gabarit a fost luată în urma unei reuniuni a Comitetului Local pentru Situații de Urgență convocată anul trecut de primarul Mircia Gutău ca urmare a afectării pasajului superior de cale ferată de pe strada Straubing de alunecările de teren din zonă. Pasajul se află în administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. şi face parte din investiţia «Linie de cale ferată Vâlcele – Râmnicu Vâlcea», fără un termen precis de realizare, dar şi fără posibilitatea de a fi transmis autorităţilor locale în vederea executării unor lucrări de punere în siguranţă, așa cum s-a răspuns în scris Municipalității Râmnicului la adresele făcute către CNCF. În aceste condiții, singura cale de acțiune a administrației locale pentru asigurarea securității cetățenilor și conducătorilor autoturismelor care tranzitează pasajul a fost aceea de limitare a gabaritului mașinilor care, coroborată cu restricția de viteză de 10 km/h, să stopeze deteriorarea acestei structuri”, ne-au anunțat reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea.