Oficial, a fost inaugurat cel mai performant tomograf din Oltenia


A venit și ziua când conducerea Spitalului Județean de Urgență și reprezentanții Consiliului Județean au tăiat panglica noului tomograf. Alături s-a aflat și un reprezentant al firmei de unde a fost achiziționat aparatul. Este vorba despre cel mai performant tomograf din zona Olteniei, numai Consiliul Județean Vâlcea alocând pentru achiziționarea acestuia 650.000 lei. Diferența a fost alocată de către Ministerul Sănătății.
„Era nevoie de un astfel de aparat. Mă bucur că, mult timp de așteptare, am reușit să avem cel mai performant tomograf din Oltenia. Sperăm să fie într-un ceas bun”, a declarat dr. Ponoran, managerul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.
La rândul său, președintele CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, a vorbit despre noua achiziție, dar a dezvăluit și un alt lucru bun pentru sănătatea vâlceană: „A durat ceva timp până să ajungem la situația actuală. A meritat. Avem condiții și, în curând, tot spitalul va fi modernizat. Pacienții vor beneficia de condiții foarte bune în ceea ce privește efectuarea tratamentelor. Există o listă de investiții necesare spitalului, aici fiind inclusă și achiziționarea unui RMN. Pentru că este nevoie. Ne zbatem și sperăm ca-n cel mai scurt timp să  dotăm unitatea medicală și cu un RMN”.
În prezent, de tomograf beneficiază pacienții Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și cei aduși la Urgențe. De la 1 februarie, tomograful va fi pus la dispoziția publicului larg.