Octogenarul Perișanu din Perișani abia merge, dar vrea… punte trainică


Se fac doi ani de zile de când Ion Perișanu din comuna Perișani nu se mai poate deplasa din cauza unui handicap la picior, dar localnicul nu se lasă și cere primarului Ion Sandu (foto) construirea unei punți pietonale în zonă. Omul s-a ales cu o rană gravă la un picior, în timpul Războiului Mondial, are schije și toată viața s-a deplasat greoi. De doi ani, abia se mai poate mișca. Potrivit declarației edilului Ion Sandu, octogenarul a făcut act de vânzare – cumpărare pe casă unor apropiați, fără clauze. Așa se face că, astăzi, omul nu are pe nimeni care să-l ajute, să-i aducă un pahar cu apă. Este la voia sorții. Mai mult, poate rămâne oricând pe drumuri.
„Nea Ion nu mai are pe nimeni. Cu toate acestea, are o pensie de 1.000 lei, fapt pentru care i-am propus să meargă într-un centru de îngrijire a vârstnicilor. A refuzat. Pentru că nu mai are pe nimeni, se leagă de orice pentru a cere sprijinul nostru, al autorităților locale. Acum, vrea punte…El care abia se deplasează. Cum în zonă mai sunt șase persoane, am promis că voi face și o cale de acces. A existat o punte metalică, dar a fost luată de ape. Am păstrat grinzile de beton, doar că trebuie găsită o soluție pentru a ridica o punte trainică, care să reziste intemperiilor”, a declarat, pentru ziarul nostru, primarul Ion Sandu.
Așa cum am specificat, în zonă, în afară de nea Ion, se mai află gospodăria unui localnic și casa altor cinci perișăneni. În prezent, edilul Sandu caută soluții pentru construirea unei căi de acces care să reziste calamităților.