Obiectivele edilului liberal Sandu din Perișani, pe 2015: muzeu în aer liber, amenajarea corabiei, a Centrului turistic și a pârtiei de schi


Pentru anul 2015, primarul comunei Perișani, Ion Sandu, și-a propus finalizarea investițiilor la pârtia de schi, pentru aceasta rezervând deja suma necesară din bugetul local. Potrivit alesului local liberal, este vorba despre montarea instalației de schi. „Am conservat-o foarte bine. Contează și cum a fost realizată. Neamțul tot neamț este”, a precizat edilul Sandu.
Un alt obiectiv al administrației din Perișani îl reprezintă finalizarea „corabiei”. Este vorba de realizarea unei corăbii chiar la intrarea în localitate, în apropierea Statuii lui Basarab I. Pe corabie va fi amenajat Centrul de Informare Turistică, dar și un muzeu cu toate obiectele descoperite în zonă. „Vreau să promovez acea insulă unde se va înființa și Centrul de Informare Turistică. Deja se lucrează la corabie. Pe jumătate din teren va fi amplasat Centrul turistic, apoi corabia va avea și o punte, cu catarg simbolic, cârmă, iar în spate vom pune mese din piatră unde turiștii pot vizita obiecte descoperite în zonă. Vom face, practic, un muzeu în aer liber. Turiștii vor putea vedea Statuia lui Basarab I, Centrul turistic și vor vizita și corabia cu obiectele istorice”, a declarat, pentru ziarul nostru, primarul Ion Sandu.
Menționăm că localnicii, în frunte cu edilul Ion Sandu, au descoperit tot felul de pietre antice, create de om, cu diferite inscripții, dar și anumite părți din arme de luptă, așa cum sunt cele din imaginea alăturată.