O zi, două infracțiuni depistate în Mateești


Polițiștii vâlceni au continuat seria amplelor acțiuni desfășu­rate în localitățile din partea de vest a județului nostru. La înce­putul week-end-ului, ei au făcut mai multe „victime” în rândul persoanelor certate cu legea. Astfel, pe 19 mai, în jurul orei 12.00, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai oraşului Horezu, au oprit în trafic, pe drumul judeţean 605A, pe raza comunei Ma­te­eşti, un autoturism. În urma efec­tuării primelor verificări, s-a stabilit că mașina în cauză era condusă de către un bărbat cu vârsta de 38 ani și domiciliul în Mateești. Având în vedere că bărbatul emana halenă alcoo­lică, poliţiştii l-au verificat cu aparatul etilotest. După utiliza­rea acestui procedeu, în cazul persoanei depistate a rezultat o concentraţie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Încă un bărbat a căzut în „plasa” oamenilor legii

La scurt timp după această întâmplare, tot pe drumul prin­ci­pal din comuna Mateești, poliţiş­tii rutieri au oprit conducătorul unui moped. În urma primelor ve­rificări s-a stabilit că persoana în cauză are vârsta de 55 ani și domiciliul în Mateești. De ase­menea, s-a constatat că aceasta pornise la plimbare cu mopedul pe drumurile publice chiar dacă nu deținea permis de conducere pentru vreo categorie auto.
Referitor la ambele infrac­țiuni depistate pe teritoriul co­mu­nei Mateești, prin intermediul unui comunicat de presă, poli­țiștii fac cunoscute sancțiunile apli­cate celor doi bărbați. Astfel, aceștia urmează să fie cercetaţi pentru comiterea de infracţiuni ru­­tiere prevăzute de Codul penal.