O vâlceancă vrea să fie primarul unei localități din Italia!


• femeia de 39 de ani își propune să aducă un suflu nou orașului Marino de lângă Roma
O veste care îi poate face mândri pe românii de peste hotare vine zilele acestea din Italia. O vâlceancă în vârstă de 39 de ani este implicată în campania pentru alegerile locale de la începutul lunii iunie. Dar nu în România, ci peste hotare, tocmai în Italia. Se numește Roxana Bugheanu, trăiește de 15 ani în Peninsulă și vrea să câștige primăria orașului Marino din apropierea capitalei Roma.

Cine este Roxana Bugheanu?

Roxana Bugheanu este membră a Asociației „Antica Dacia” și este susținută atât de comunitatea de români din localitatea în care va candida, cât și de o parte a italienilor. Printre susținătorii ei din peninsulă se numără un avocat, un artist și un fost lucrător al sistemului bancar. Toți trei sunt italieni get-beget, dar totodată buni cunoscători ai neajunsurilor cu care se confruntă comunitățile românești din peninsulă.
„Vom vedea ce ne rezervă această fată care este în centrul reflectoarelor politicii marineze și reprezintă o adevărată noutate într-un sat unde 8 din 9 candidați fac de decenii politică și în care „noutate”, în politică, e un cuvânt care de-acum era ieșit din vocabular”, sună caracterizarea Roxanei Bugheanu făcută de jurnalista Francesca Mrucci, citată de publicația www.emigrantul.it, într-un articol semnat de Cristi Merchea.
Roxana Bugheanu este din Râmnicu Vâlcea, de 15 ani în Italia și de 12 la Marino. Ea este căsătorită cu un italian și este mamă a doi copii. Roxana a absolvit cursurile de mediere culturală ale Universității „La Sapienza” din Roma și este implicată în acțiunile societății civile din localitatea sa.

Note:
Sursă foto: www.emigrantul.it
Text preluat parțial din http://www.emigrantul.it/roxana-bugheanu-candidatul-roman-la-primaria-orasului-marino-italia/