Noua grădiniță din Băile Olănești, în linie dreaptă


Anul acesta, primarului Sorin Vasilache (foto) a inclus în bugetul local suma necesară realizării proiectului tehnic pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit. Edilul a primit multe cereri din partea părinților care nu au cu cine să-și lase copiii cât timp sunt plecați la joburi. Acesta este și motivul pentru care social-democratul Vasilache se zbate să pună-n aplicare investiția. Se lucrează de zor la amenajarea sediului unde, începând cu luna iunie a acestui an, va funcționa grădinița din orașului Băile Olănești. Edilul localității, Sorin Vasilache, estimează că, în luna iunie, vor fi finalizate și toate lucrările ce țin de amenajarea noului sediu al unității preșcolare.
„Deja noul sediu a fost compartimentat și au loc alte lucrări de amenajare a clădirii. Grădinița va avea două săli unde vor sta copiii, o sală unde vor servi masa, bucătărie, dormitoare. În ceea ce privește grupurile sanitare, acestea au fost deja puse la punct. Ideea este că se muncește ca-n cel mai scurt timp, în maxim patru luni, preșcolarii, alături de educatori, să beneficieze de condiții optime de studiu, de joacă”, a declarat, pentru cotidianul nostru, primarul Sorin Vasilache.
În ceea ce privește dotarea, va fi achiziționat mobilier nou, dar va fi transferat și vechiul mobilier școlar, ce mai poate fi folosit și este-n stare bună.