Noi dotări cu aparatură medicală la Spitalul Județean Vâlcea


În baza unui comunicat de presă, conducerea CJ Vâlcea, prin șeful județului, Costi Rădulescu, aduce noi vești bune legate de Spitalul județean de Urgență Vâlcea. Astfel, în urma demersurilor întreprinse către Ministerul Sănătății, de către președintele CJ Vâlcea, secția Anestezie și Terapie Intensivă, precum și Unitatea de Primiri Urgențe (U.P.U.) vor fi dotate cu aparatură medicală performantă. Este vorba despre: două seturi resuscitare, trei aspiratoare portabile, 10 injectomate, două laringoscoape, pompe pentru perfuzie/transfuzie, paturi cu sistem de încălzire, dispozitive pentru transportul pacienților bariatici, tărgi pentru transfer și transport, cărucioare pentru transfer, cărucioare hidraulice, iar Secția de Anestezie și Terapie Intensivă va primi două aparate EKG și trei defibrilatoare cu monitor.
Pe lângă aparatura amintită, cele două secții ale Spitalului Județean de Urgență Vâlcea vor mai primi și alte dispozitive medicale necesare desfășurării activității, la standarde europene și în condiții mult mai bune.
Vestea vine după ce conducerea CJ Vâlcea transmitea informația că, până la finele acestui an, Spitalul Județean va fi dotat și cu un aparat RMN ultraperformant.