Naționala României de handbal feminin face calculele pentru Campionatul Mondial


A mai rămas foarte puțin timp până la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2019, iar naționala României deja își face temele.

În perioada 30 noiembrie – 15 decembrie, selecționata de handbal feminin a României va evolua la Campionatul Mondial de handbal. Turneul se ține în Japonia, acolo unde Tomas Ryde & Co. reprezintă echipa cu cele mai multe prezențe la acest turneu de-a lungul timpului. De 23 de ori a mai apărut România ca participantă la Mondial. Încă o echipă națională calificată la ediția din 2019 a reușit să atingă borna celor 20 de prezențe și ea este Ungaria. Evident, există și o debutantă, ea vine din regiunea Africa și este echipa Senegalului. Coincidență, dar cele trei se vor înfrunta în Grupa C.

Handbalul din România este pe val, ceea ce pune și puțină presiune asupra rezultatelor echipei nationale. România, Senegal, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania și Kazakhstan vor face parte din Grupa C. Meciurile susținute în această grupă se vor disputa la Yatsushiro și Nishi-ku, două dintre locațiile din regiunea Kumamoto, acolo unde se va desfășura întreaga competiție. Vor fi cinci meciuri pentru România în această grupă, unde va încerca să obțină maximum posibil, având în vedere că este una dintre favoritele la calificare, programul fiind și el unul favorabil.

  • România – Spania, 30 noiembrie
  • Senegal – România, 1 decembrie
  • România – Kazakhstan, 3 decembrie
  • Muntenegru – România, 4 decembrie
  • România – Ungaria, 6 decembrieȘi casele de pariuri au încredere în selecționata României, pe care o văd favorită. Fortuna, unul dintre cei mai populari operatori de pariuri sportive din țara noastră, oferă naționalei cele mai bune cote la pariuri online, în concordanță cu valoarea reală a echipelor din Grupa C. Teoretic, nici nu se pune problema să nu se claseze pe unul dintre cele trei locuri care duc în grupele principale. Dacă se califică în grupele principale, România ar putea da peste favoritele Grupei D, unde se regăsesc echipe precum Rusia, Japonia sau Suedia.

Componența grupelorGrupa A: Olanda, Norvegia, Serbia, Slovenia, Angola, Cuba

  • Grupa B: Franța, Danemarca, Germania, Coreea de Sud, Brazilia, Australia
  • Grupa C: România, Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal, Kazakhstanș
  • Grupa D: Rusia, Suedia, Japonia, Argentina, China, Republica Democrată Congo.

Cristina Neagu, șanse mari să nu joace

De-a lungul timpului, performanțele echipei feminine de handbal au fost strâns legate de prezența Cristinei Neagu pe teren. De două ori a fost desemnată MVP-ul Campionatului Mondial, în 2009 și în 2010. De asemenea, ea a fost scoasă aproximativ zece luni din circuit tocmai din cauza unei accidentări suferite la o acțiune a echipei naționale. În vârstă de 31 de ani, Cristina Neagu a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul drept pe finalul meciului România – Ungaria, de la Campionatul European din 2018.

Tomas Ryde, selecționerul României face deja calculele pentru Campionatul Mondial de handbal feminin. Acesta încearcă deja să îi găsească înlocuitoare Cristinei Neagu, fiind șanse foarte mici ca ea să fie refăcută după accidentarea suferită. Are de unde alege, începând din acest sezon România are două reprezentante în Liga Campionilor, SCM Râmnicu Vâlcea, respectiv CSM București.

Spre exemplu, campioana și liderul la zi al Ligii Naționale, SCM Râmnicu Vâlcea, dă cinci jucătoare la lotul de 22 chemat în cantonamentul care a avut loc în perioada 20-23 octombrie la Cluj-Napoca. Yuliya Dumanska și Doana Ciucă, Cristina Florica, Mădălina Zamfirescu, Raluca Băcăoanu și Andreea Adespii sunt jucătoarele din lotul campioanei care au fost sub comanda selecționerilor Costică Buceschi și Tomas Ryde.