MIRCIA GUTĂU RESPINGE SOLICITAREA operatorilor de salubritate de a majora tarifele pentru ridicarea gunoaielor din Râmnic


Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a anunțat că, la finele anului trecut, operatorul serviciului de salubritate a cerut aprobarea Consiliului Local pentru o nouă majorare a tarifelor pentru serviciile pe care le prestează pe raza municipiului începând cu 1 ianuarie 2022.
„În conformitate cu legislaţia în vigoare, am fost obligat să demarez procedura prealabilă, postând pe site-ul Primăriei municipiului, în 21 ianuarie 2022, proiectul de hotărâre întocmit în acest sens şi tot în consecinţa aceloraşi temeiuri legale, proiectul va figura pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu Local”, a precizat primarul.

Conducerea primăriei a ajuns la concluzia că „solicitarea Romprest nu este pe deplin fundamentată”

„Vreau să precizez foarte clar: atât eu, ca primar al municipiului, cât şi grupul de consilieri locali ai PSD şi PER nu ne raliem acestui demers şi nu ne însuşim pretenţiile asocierii Romprest Energy – Compania Romprest Service! După o analiză temeinică pe care am făcut-o inclusiv cu consilierea unor specialişti şi chiar şi în condiţiile în care admitem că recentele creşteri de preţuri şi salarii ar trebui să se regăsească în nivelul tarifelor finale, am ajuns la concluzia că solicitarea Romprest nu este pe deplin fundamentată. Ca urmare, vom vota respingerea proiectului de hotărâre de consiliu în această variantă şi vom cere recalcularea majorărilor, astfel încât în ele să se regăsească doar variaţiile preţurilor din ultima perioadă. Îi asigurăm pe locuitorii municipiului că nu vom renunţa în a face toate demersurile pe care ni le permite legea pentru ca serviciile prestate să fie achitate la valoarea lor exactă, justificată până la ultimul ban”, a mai declarat Mircia Gutău.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea