Miercuri seara, la Hidro: Victorie și calificare pentru Minerul Costești


• o partidă extrem de echilibrată, câștigată cu 2-1 în fața Unirii Bascov, dusă până în prelungiri
• meciul a fost marcat de paradele portarului Vlădoi și reușitele lui Vladu și Mihalcea
O semi-foarfecă a decarului Vali Mihalcea la doar cinci minute de loviturile de departajare a catapultat Minerul Costești, în premieră absolută, mai departe în Cupa României. Meciul cu argeșenii de la Unirea Bascov a fost exact atât de greu cât anticipau toți specialiștii, echipa de liga a III-a dovedind în multe rânduri o posesie și o circulație net superioare ortacilor din Costești, al căror gol pe finalul primei reprize a adus multe țipete în vestiarul Unirii.
A doua jumătate a întâlnirii l-a adus în prim-plan pe veteranul antrenor-jucător Marius Vlădoi ale cărui intervenții dintre buturi au ținut în viață cu greu avantajul adus de căpitanul Vladu. Totul până la doar două minute de finalul partidei când nici măcar bravul „Țețe” nu a mai putut bloca golul egalizator pe deplin meritat al Unirii.
În prelungiri, argeșenii au mizat pe plusul lor de prospețime fizică și au încercat să-și paseze permanent adversarul evident mai obosit. A fost de ajuns o fază fixă tratată superficial de apărarea alb-albastră pentru ca dintr-o semi-foarfecă de atacant adevărat Vali Mihalcea să-i „îngroape” pe oaspeți. În urma acestui succes, Minerul merge în turul doi al Cupei României, iar edilul Toma Peștereanu mai speră la un meci direct cu „echipa lui Talpan” calificată și ea mai departe în Cupă după un scor fluviu cu CS Mihai Bravu.