Maratonul Olteniei aduce noi dotări medicale Spitalului Județean


• noua ediție a Maratonului Olteniei aduce echipamente medicale vitale Spitalului Județean de Urgență Vâlcea
Sumele strânse la evenimentul organizat de CEZ România, ediția 2016, vor fi donate unității medicale condusă de managerul Dan Ponoran, urmând să fie achiziționate sisteme chirurgicale cu radiofrecvență. Astfel, alergătorii și bicicliștii care vor participa la maraton vor aduce o șansă în plus copiilor internați la secția de Pediatrie. Contravaloarea taxelor și cea a donațiilor individuale făcute cu sportivi direct pe site-ul http://www.maratonulolteniei.ro va fi suplimentată de către CEZ România până la atingerea valorii de 15.000 euro, suma necesară pentru achiziționarea unui sistem chirurgical cu radiofrecvență pentru dotarea Pediatriei.
Aparatul cu radiofrecvență permite utilizarea unei metode minim invazive, prin care se pot trata multiple afecțiuni ale copiilor printr-o intervenție sigură. Acest echipament va facilita accesul copiilor din Vâlcea la metode moderne de tratament, astfel încât să nu mai fie nevoiți să plece din județ, la alte clinici. Menționăm că cele mai frecvente cazuri medicale de folosire a acestui aparat sunt amigdalectomii și adenoidectomii (scoaterea amigdalelor și a polipilor).
Afecțiuni ale copiilor mari sau chiar ale adulților, precum rinita cronică hipertrofica, distrugerea unor tumori de dimensiuni mai mici de la nivelul nasului sau gurii, radiocauterizarea unor leziuni dermatologice, pot fi de asemenea tratate cu ajutorul echipamentului medical.
Anul trecut, suma strânsă din taxele de participare la Maratonul Olteniei, la care s-a adăugat suplimentarea oferită de CEZ România până la atingerea sumei de 13.000 euro, a fost utilizată pentru dotarea secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea cu echipamente vitale. Printre sponsorii evenimentului amintim: Primăria Râmnicu Vâlcea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea.