MANSARDA DIN OSTROVENI afectată de incendiul din a treia zi de Paști nu poate fi demolată decât de Tribunal. Între timp, RESTURILE MANSARDEI AU FĂCUT O «VICTIMĂ»


Primarul Mircia Gutău a participat la şedinţa asociaţiei de proprietari de la blocul C32
Joi după-amiaza, în ultima zi a lunii iunie, Asociaţia de Proprietari a blocului C32 (afectat în luna aprilie de un incendiu la mansard) s-a reunit într-o şedinţă găzduită, în urma ofertei Primăriei municipiului, în sala Cinematografului „Geo Saizescu” din Ostroveni. La această întâlnire a participat primarul Mircia Gutău, alături de administratorul public Eusebiu Veţeleanu şi de directorul Direcţiei Juridice a Primăriei, Petre Cazan. În deschiderea şedinţei, edilul-şef a prezentat succint situaţia „extraordinar de delicată” în care se află toţi locatarii blocului C32, precum şi demersurile făcute până în prezent de Municipalitate în această chestiune. Printre acestea se numără acoperirea chiriei pentru proprietarii de la mansarda arsă care nu au avut posibilitatea să se mute la rude sau cunoştinţe, dar şi o acţiune în instanţă pentru curăţarea planşeului de deasupra etajului patru şi construirea cu finanţare de la bugetul local a unui acoperiş în şarpantă. Această acţiune a fost respinsă în primă fază de instanță şi al cărei apel a fost programat pentru data de 19 iulie.

Gutău îi îndeamnă pe oameni să meargă la Tribunalul Vâlcea la termenul din 19 iulie

Primarul Mircia Gutău a anunţat că va fi prezent la Tribunalul Vâlcea cu această ocazie, îndemnându-i şi pe cei direct afectaţi să o facă. Edilul a mai subliniat riscul permanent pe care îl prezintă resturile rămase după incendiul mansardei şi posibilitatea ca, oricând, table sau alte elemente de construcţie să fie aruncate de vânt şi să provoace daune materiale sau chiar pierderi de vieţi omeneşti.
De altfel, vijelia de sâmbătă, 2 iulie 2022, a arătat că primarul Mircia Gutău are dreptate în ceea ce a spus și că estimările sale privind pericolul reprezentat de resturile mansardei nu sunt deloc «apocaliptice», așa cum s-au grăbit unii internauți să îl acuze pe edil (cu precădere în mediul online). În urma acelui vânt puternic de sâmbătă seara, unele resturi de pe mansarda afectată de incendiu au fost desprinse și au căzut lângă bloc, cele mai multe spre sala de sport amenajată de Primăria Râmnicului în punctul termic din vecinătate. Din fericire, aceste resturi mai mari (niște table) nu au lovit persoane, însă o «victimă» tot a existat: un locatar și-a găsit mașina avariată din cauza acelor materiale! Și alți locatari au găsit pe mașini diverse resturi de materiale desprinse de pe mansarda devenită (cel mai probabil) improprie pentru a fi locuită.

Există și locatari care nu doresc să fie demolată mansarda!

După mai multe discuţii purtate în contradictoriu între proprietari ai apartamentelor de la mansardă şi cei ai locuinţelor de la parter şi etajele 1-4 ale blocului C32, în cadrul ședinței de săptămâna trecută, singura concluzie care pare (aproape) unanim recunoscută de către părțile implicate este aceea că numai o hotărâre judecătorească va putea oferi o soluţie legală de rezolvare a acestei situaţii extrem de complexe. Unii locatari sunt de acord cu soluția propusă de Mircia Gutău de demolare a mansardei, în timp ce alții o resping!
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea