Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat verdictul în cazul fostei case a lui Iohannis


• președintele țării, pus să plătească în solidar
Astăzi, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat verdictul în dosarul civil nr. 16140/306/2009, declarat de intimata Rodica Baștea, împotriva deciziei nr. 993/12.10.2016 pronunțată de Tribunalul Sibiu.
„Dosarul civil nr.16140/306/2009 a avut ca obiect cererea de revizuire formulată de locatarii a două apartamente din imobilul situat pe strada Bălcescu nr.29 din Sibiu (ce s-a aflat în proprietatea familiilor Iohannis şi Baştea) în încercarea de a redeveni proprietari ai locuinţelor respective, pe care le cumpăraseră în anii 90 de la Statul Român în calitate de chiriaşi. Curtea de Apel Alba Iulia a judecat recursul declarat exclusiv de Baştea Rodica împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu care a admis cererea de revizuire formulată de locatarii celor două apartamente. Pentru celelalte părţi intimaţi în cauză hotărârea Tribunalului Sibiu a devenit irevocabilă de la data expirării termenului de declarare a recursului”, se arată într-un comunicat de presă dat astăzi publicității de către reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia.
Așadar, reprezentanții instanței din Alba Iulia au decis ca imobilul să revină în mod oficial foștilor proprietari respingând ca nefondat recursul formulat de Rodica Baștea.
Mai mult, așa cum se poate observa din informațiile date publicității în comunicatul de presă, Klaus și Carmen Iohannis vor avea de plătit și cheltuieli de judecată: „Obligă intimaţii Baștea Rodica, Johannis Klaus Werner şi Johannis Carmen Georgeta, Statul Român prin CL al municipiului Sibiu şi SC URBANA SA să plătească, în solidar, apelantei Antonescu Elisabeta – suma de 502,50 lei, şi apelanţilor Oargă Ioan Adrian, Oargă Ancuța Steluța, Oargă Ioan – suma de 1.002,50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în apel. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.”