Lipsa de marcaje de pe E81, una din cauzele de producere a accidentelor rutiere


• deputatul Dumitru Lovin i-a cerut explicații ministrului Transporturilor

Ziua și accidentul pe Drumul European 81 (DN 7) care tranzitează județul Vâlcea. Săptămâna și persoana care își pierde viața pe aceeași intens circulată cale rutieră. Cam așa se prezintă statistica incredibil de sumbră pe care autoritățile sunt nevoite să o înregistreze, lună de lună, în urma evenimentelor petrecute pe cel mai important și tranzitat drum din județul nostru.
Așa cum mai mulți șoferi au sesizat, și cum de altfel se poate observa cu ochiul liber de către orice persoană, lipsa marcajelor rutiere de pe anumite porțiuni ale drumului dintre Râmnicu Vâlcea și Pitești poate reprezenta o cauză cât se poate de reală a producerii nefericitelor evenimente rutiere. Și mai grav este faptul că, în zona cunoscută drept Dealul Negru, unde calea rutieră are un grad ridicat de periculozitate, există porțiuni importante de drum în care marcajele rutiere de pe mijlocul străzii lipsesc. Situația care poate conduce la adevărate nenorociri (precum pierderi de vieți omenești, persoane mutilate) a intrat în atenția deputatului ALDE Vâlcea, Dumitru Lovin. Legat de acest aspect, parlamentarul vâlcean anunță că a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc. Prin aceasta, deputatul Lovin i-a solicitat ministrului să dispună măsuri, cât mai curând posibil, pentru delimitarea părții carosabile.
„Este de notorietate faptul că DN 7 (E81) este unul dintre drumurile naţionale cu un număr foarte mare de «puncte negre», în special în zona «Dealul Negru», între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea. Acolo, aproape zilnic, se produc accidente rutiere cu urmări grave. Una dintre cauze o reprezintă calitatea asfaltului, pe raza localităţii Milcoiu acesta având probabil cea mai scăzută aderenţă. De asemenea, în curba «ac de păr» de la Cotmeana, o cauză frecventă a accidentelor rutiere este lipsa marcajelor de delimitare a părţii carosabile, de separare a benzilor şi a sensurilor de circulaţie. Presa din Vâlcea şi cea din Argeş au ridicat aceste probleme în nenumărate rânduri, însă nu s-a luat nicio măsură, deşi costurile pentru remedierea acestor inconveniente ar fi minore și ar duce la evitarea unor pagube materiale foarte mari şi, în unele cazuri, poate că ar salva vieţi. Domnule ministru, vă întreb respectuos dacă ministerul pe care îl coordonaţi are în vedere măsuri pentru remedierea inconvenientelor enumerate mai sus?”, se arată în interpelarea adresată ministrului Transporturilor de către deputatul vâlcean Dumitru Lovin.