Legea prin care toți sportivii și antrenorii medaliați la olimpiade, campionate mondiale și europene VOR PRIMI PENSII VIAGERE se apropie de votul final în Parlamentul României


Deputatul Eugen Neață este inițiatorul unei inițiative parlamentare prin care, dacă va fi adoptată și promulgată ca lege, toți sportivii și antrenorii medaliați la olimpiade, campionate mondiale și europene (întreceri de seniori) vor primi pensii viagere. Această inițiativă va ajunge la votul Comisiei pentru tineret și sport din Parlamentul României, iar dacă va primi aviz favorabil va fi supusă votului de adoptare din plen.
„Zilele trecute am avut o întâlnire cu Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic Român și cu George Boroi, secretar general al aceluiași for olimpic. Se apropie momentul în care una dintre cele mai apreciate inițiative pe care le-am depus în Parlamentul României va merge pentru vot în Comisia pentru tineret și sport, înainte de a ajunge în plen, pentru adoptare. Este vorba despre includerea pe lista celor care pot beneficia de o pensie viageră după încheierea activității a tuturor sportivilor medaliați cu aur, argint și bronz la competiții olimpice, mondiale și europene și pe antrenorii lor”, a declarat deputatul Eugen Neață.

Vârsta antrenorilor medaliați va fi limitată pentru a stimula rămânerea lor în activitate

Parlamentarul vâlcean a mai precizat faptul că, în urma discuțiilor pe care le-a purtat cu reprezentanții Comitetului Olimpic Român, a fost dezbătută și inserată în proiectul de lege una dintre cele mai importante sugestii de completare a acestei inițiative legislative. Aceasta a venit din partea reprezentanților Comitetului Olimpic Român și privește limitarea vârstei la care antrenorii sportivilor pot beneficia de pensia viageră. Scopul acestei limitări de vârstă este aceea de a stimula rămânerea antrenorilor în activitate o perioadă rezonabilă de timp pentru a pregăti mai multe generații de sportivi.
„Am avut privilegiul unei discuții aplicate cu cei doi oameni care văd foarte clar necesitatea acestei recompense naționale pentru sportivii și pentru antrenorii care au adus glorie națiunii române la cel mai înalt nivel competițional. Am discutat încă o dată și mai aplicat despre argumentele de susținere care însoțesc inițiativa și i-am invitat pe reprezentanții Comitetului Olimpic Român să susținem împreună această inițiativă în fața Comisia pentru tineret și sport, atunci când aceasta va organiza dezbaterile și votul pentru inițiativă. M-a însoțit la întâlnire deputatul Vasile Cîtea, fost sportiv și președinte al Federației Române de Box. Una dintre cele mai importante sugestii de completare a inițiativei mele legislative, făcută de reprezentanții Comitetului Olimpic Român, este limitarea vârstei la care antrenorii sportivilor pot beneficia de pensia viageră pentru a stimula rămânerea lor în activitate o perioadă rezonabilă de timp pentru a pregăti mai multe generații de sportivi de înaltă performanță. Mulțumesc și cu acest prilej președintelui Mihai Covaliu și secretarului general George Boroi pentru primire, pentru discuție și, anticipat, pentru prezența în comisia care va da votul final acestei inițiative înainte de a ajunge în plenul Parlamentului României”, a mai punctat Eugen Neață pe marginea acestui subiect.