La un priveghi din Livezi, s-a furat căruța mortului


• polițiștii au intrat pe fir și au recuperat bunul sustras
În comuna Livezi s-a petrecut o întâmplare la care, dacă nu ar fi mai întâi de plâns, ar fi de râs. Polițiștii Secției 11 Rurală Zătreni au reținut un bărbat, din Livezi, asupra căruia există suspiciuni că ar fi furat o căruță. Oamenii legii au efectuat cercetări într-un dosar penal, în care era sesizată sustragerea unei căruțe, eveniment petrecut în cursul lunii septembrie.
„În urma activităților de cercetare penală efectuate, polițiștii Postului Livezi și cei ai Secției 11 Rurală Zătreni au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din Livezi, fiind descoperită căruța sustrasă. Din verificări a reieșit că, în urma decesului proprietarului căruței, în luna septembrie, iar membri familiei se aflau la priveghi, persoana bănuită, un bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat în comună, a pătruns în gospodărie și a sustras căruța. Ulterior, spre a sustrage bunul, bărbatul bănuit a tractat căruța spre locuința altui consătean”, sună descrierea polițiștilor pe marginea acestui subiect.
De asemenea, oamenii legii mai amintesc faptul că, față de persoana bănuită, s-a dispus măsura reținerii, aceasta fiind deja prezentată Judecătoriei Bălcești, cu propunere de arestare preventivă.

Infracțiune în Lăcusteni:
Un tată și-a lovit fiica folosind vătraiul
Polițiștii Secției 11 Rurală Zătreni au reținut, săptămâna trecută, un bărbat domiciliat în comuna Lăcusteni, care și-a agresat fizic fiica. După efectuarea cercetărilor de rigoare, pe numele bărbatului în cauză, a fost emis un mandat de arestare. Polițiștii amintesc faptul că, în acest caz, sesizarea a venit din partea mamei fetei, o femeie din comuna Lăcusteni, ea anunțând că soțul ei, un bărbat cu vârsta de 49 de ani, a agresat-o fizic pe fiica lor.
„În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la faţa locului, constatând că bărbatul a provocat un conflict în familie, lovind-o pe fată cu un vătrai din fier peste piciorul drept. În cauză, s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie, iar în urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii din Lăcusteni, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, au dispus continuarea urmăririi penale faţă de persoana bănuită şi reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de «Violență în familie»”, se arată în materialul transmis de către polițiști.
De asemenea, la mijlocul săptămânii trecute, Judecătoria Bălcești a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele bărbatului, acesta fiind încarcerat la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea.

 

Sentință penală și mandate europene de arestare, puse în executare de polițiști
Săptămâna trecută, polițiștii au pus în executare mandatul de arestare preventivă în vederea predării către autorităţile judiciare din Germania, emis de Curtea de Apel Piteşti, față de un bărbat de 30 de ani, domiciliat în orașul Brezoi. „În fapt, la data de 20 aprilie a anului trecut, persoana bănuită ar fi pătruns prin efracție, împreună cu un alt bărbat, în biroul unui dealer de mașini din Daggendorf, Germania și ar fi sustras documentele și cheile pentru două autovehicule aflate în garajul dealerului, după care ar fi plecat cu cele două autovehicule. A fost întocmit un dosar penal pentru furt, pe numele celor doi bărbați, de către autoritățile germane, ulterior fiind emis mandatul de arestare. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vâlcea”, se arată în comunicatul de presă transmis de către oamenii legii din județul nostru pe marginea acestui subiect.

Reținut pentru că a transportat 62.000 de tablete clasificate drept droguri

Oamenii legii vâlceni au depistat, pe raza comunei Mihăești, un bărbat cu vârsta de 36 de ani, urmărit internaţional în baza Mandatului European de Arestare, emis de autorităţile judiciare din Suedia. El era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu droguri de mare risc, faptă comisă pe 3 iunie în orașul Ystad din Suedia.
„În cursul lunii iunie, autoritățile vamale din Suedia, în urma verificării unui autovehicul venit din Polonia, au găsit aproximativ 62.000 de tablete clasificate drept droguri, ascunse în mașină. Cei cinci ocupanți ai mașinii, printre care și bărbatul de 36 de ani, sunt cercetați de către autoritățile suedeze, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu droguri. (…) Bărbatul a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Argeş”, anunță oamenii legii din județul nostru cu privire la acest caz.

 

Tânăr din Drăgoești, trimis la reeducare în Timiș

De asemenea, tot săptămâna trecută, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Postului Drăgoeşti au pus în executare sentinţa penală de internare intr-un centru de reeducare, emisă de către Judecatoria Râmnicu Vâlcea, față de un tânăr cu vârsta de 19 ani și domiciliul în comuna Drăgoești. Acesta este condamnat la efectuarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
„În fapt, la data de 29 iunie a anului trecut, băiatul a sustras dintr-un magazin din Râmnicu Vâlcea un telefon mobil, aparținând unui lucrător comercial, iar apoi, pentru a păstra bunul, a împins persoana vătămată în perete. Băiatul a fost internat în Centrul de Reeducare din județul Timiş”, se arată în comunicatul de presă transmis pe marginea subiectului.

 

Acțiuni intense ale polițiștilor vâlceni
• au fost aplicate 50 de amenzi, cu o valoare totală de 12.000 de lei
La finalul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru reducerea riscului rutier și prevenirea accidentelor rutiere. În urma amplelor controale au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale.
Astfel, polițiștii au oprit pentru control 44 de autovehicule, fiind aplicate amenzi în valoare cumulată de aproximativ 12.000 de lei. Cele mai multe dintre nereguli depistate a vizat: depășirea vitezei regulamentare, lipsa purtării centurii de siguranță, precum și infracțiuni prevăzute de Codul rutier în vigoare. De asemenea, au fost reținute două certificate de înmatriculare și nouă permise de conducere.

 

Vești proaste pentru șoferi și în această săptămână

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis pe această temă, polițiștii rutieri au venit cu vești proaste pentru conducătorii auto. Astfel, și pe parcursul acestei săptămâni, acțiunile de tipul „razie” desfășurate pe drumurile din județul nostru vor continua. Așadar, șoferi, mare atenție cum și pe unde conduceți!

 

Tânăr agresiv din Grădiștea, cercetat de polițiști
Recent, polițiștii Secției Zătreni au fost sesizați de către o femeie cu vârsta de 71 de ani, domiciliată în comuna Grădiștea, cu privire la faptul că fiul ei, un bărbat de 35 de ani, a ameninţat-o cu moartea. În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat că bărbatul părea a se afla sub influența băuturilor alcoolice; el aducând o stare de temere mamei sale prin amenințări.
„Din verificări a reieșit că bărbatul ar avea în permanență un comportament agresiv, provocând părinților săi, alături de care locuiește, o stare de teamă continuă. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare și violență în familie, iar faţă de persoana bănuită, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului Bălcești, s-a dispus măsura preventivă de reţinere pentru 24 de ore, acesta să fiind depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, unde a fost consiliat psihologic de către psihologul IPJ Vâlcea”, se arată într-un comunicat de presă transmis de polițiștii vâlceni.
De asemenea, față de persoana bănuită s-a dispus măsura preventivă de control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.