La Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci din Budești, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a așezat o copie a Icoanei Maicii Domnului Ierusalimitissa


La inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie (foto), Arhiepiscopul Râmnicului, o copie a icoanei Maicii Domnului Ierusalimitissa a fost așezată, miercuri, 28 august, în biserica Mănăstirii Înălțarea Sfintei Cruci și Sfânta Maria Egipteanca din localitatea Budești. Chiriarhul Râmnicului a sfințit icoana și a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură adresat, Înaltpreasfinția Sa a arătat legătura tainică dintre Maica Domnului și Sfânta Cruce, pentru că „Maica Domnului a stat împreună cu Sfântul Apostol Ioan înaintea Crucii pe care Mântuitorul era răstignit, devenind maică duhovnicească a celor care își asumă purtarea Crucii. Maica Domnului aduce bucurie și comuniune, iar Icoana Ierusalimitissa devine odor de neprețuit a noii mănăstiri, dar și a obștii monahale și a pelerinilor. Icoana este o reproducere fidelă, în mărime naturală, a celei de la Ierusalim, atât în ceea ce priveşte pictura, cât şi ferecătura realizată din argint aurit”.
„Nu te neliniști, te voi ajuta eu, căci Fiul meu este Împărat”, sunt cuvintele mărturisite de Sfântul Paisie Aghioritul în urma unei minuni pe care acesta o trăise, iar Înaltpreasfinția Sa a așezat mărturia sfântului în inimile credincioșilor, arătându-o a fi pururea ajutătoare și rugătoare nebiruită.
La sărbătoarea mănăstirii au fost prezenți stareți și starețe ale mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, credincioși și pelerini care își așază nădejdea în mijlocirea și ocrotirea Maicii Domnului.