La finele lunii septembrie, 267 de șomeri vâlceni și-au găsit de muncă


La sfârşitul lunii septembrie, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 4,37%. Erau înregistrați la acea dată 7.112 șomeri, din care 3.166 erau femei. Totodată, 2.045 de persoane erau indemnizate, iar restul nu mai primeau indemnizații. Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii septembrie, se prezintă astfel: 2.519 persoane provin din mediul urban şi 4.593 persoane provin din mediul rural.
Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 2.184 persoane. În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel:
• ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele fără studii, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (59%);
• persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 36% din totalul şomerilor înregistraţi;
• persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 5% din numărul total de şomeri înregistraţi.
În luna septembrie, s-au încadrat 267 persoane din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la AJOFM Vâlcea (din care 229 persoane au fost încadrate din rândul şomerilor înregistraţi). Datele prezentate ne-au fost furnizate de către Ion Marius Năfliu (foto), director AJOFM Vâlcea.