Statul nu mai are răbdare cu angajații din cămine și aziluri: VACCIN SAU TESTE PLĂTITE din propriul buzunar


Ministerul Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care introduce noi măsuri în vederea protejării persoanelor vulnerabile din centrele sociale (persoane vârstnice, copii și adulți cu dizabilități), având în vedere creșterea constantă a ratei de infectare cu COVID-19 din ultima perioadă, se arată într-un comunicat de presă.
Astfel, proiectul de act normativ va intra în procedura de avizare și prevede următoarele măsuri:
• autoritățile administrației publice locale și furnizorii de servicii sociale publici și privați vor fi obligați să solicite personalului care are contact cu persoanele beneficiare, fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, fie dovada unui rezultat negativ al testării, fie confirmarea faptului că au avut boala. Neprezentarea dovezilor menționate va duce la interzicerea accesului în centrele de servicii sociale sau interzicerea desfășurării activităților care presupun contactul cu beneficiarii;
• angajații care refuză vaccinarea vor putea opta pentru testarea periodică, dar vor suporta costurile aferente testării. Pentru persoanele care nu s-au vaccinat din motive medicale, costul aferent testării se suportă de direcţiile de sănătate publică judeţene.
În context este de menționat și că nerespectarea acestor prevederi reprezintă contravenție și se sancționează conform legilor în vigoare.
Sursă foto: Arhivă