INVESTIȚIE MAJORĂ ÎN JUDEȚ! Centrală hidroelectrică la Câineni


Vineri, 3 februarie 2023, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a purtat discuții, la sediul instituției pe care o conduce, cu Ovidiu Spătari, director în cadrul Hidroelectrica SA – Sucursala Sebeș. Aceste discuții au fost necesare pentru ca ambele instituții implicate să poată stabili care sunt pașii necesari obținerii avizelor pentru continuarea unui proiect început înainte de anul 1989 și sistat din cauza lipsei finanțării.
Este vorba despre un proiect de investiții ce cuprindea cinci centrale hidroelectrice, situate pe râul Olt, la: Cornetu, Robești, Câineni, Lotrioara și Racovița. Trei dintre acestea au fost finalizate, iar celelalte două, respectiv, Câineni și Lotrioara, urmează a fi realizate până în anul 2026. Pentru investiția din județul Vâlcea, Hidroelectrica a obținut o finanțare de circa 100 milioane de euro, prin PNRR.

Constantin Rădulescu: „Acest proiect va contribui la asigurarea necesarului de energie electrică la nivel național”

„Aceasta este o veste bună pentru județul nostru, deoarece investiția presupune crearea de noi locuri de muncă, în special pe perioada derulării lucrărilor, dar și ulterior, pentru exploatarea centralei. Consiliul Județean Vâlcea va urgenta, în condițiile legii, procedurile în vederea emiterii avizelor necesare pentru începerea acestui proiect de o importanță majoră, care, odată finalizat, va contribui substanțial la asigurarea necesarului de energie electrică la nivel național”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.