Incredibila putere a Internetului!


• politicienii vâlceni s-au întrecut în mesaje şi postări în ziua alegerilor prezidenţiale

Duminică seară, la ora 20.00, politicienii vâlceni păreau să-şi fi terminat munca de partid din ziua votului. Astfel, unii dintre ei s-au aşezat în faţa calculatoarelor şi au postat diferite mesaje. Deputatul Cristian Buican a postat câteva articole ce au apărut pe site-urile „ReporterVirtual.ro” și „PaginadePolitica.ro”. „La ora 18.00, potrivit surselor noastre, cifrele diferă semnificativ între staff-urile celor doi candidați. Astfel, în acest moment, ACL dă următoarele rezultate: Victor Ponta – 50,6%; Klaus Iohannis – 49,4%. În schimb, la rezultatele date de PSD la aceeași oră distanța dintre cei doi candidați se menține semnificativă: Victor Ponta – 54,5%; Klaus Iohannis – 45,5%. FOARTE IMPORTANT! Rezultatele acestor exit-poll-uri nu conțin și voturile românilor din străinătate, unde prezența crește în ritm accelerat și se așteaptă ca, până la închiderea urnelor (inclusiv SUA și Canada) mâine dimineață să voteze un număr cel puțin triplu de alegători față de primul tur. Mai mult, în acest moment pe piață se vehiculează informații că distanța dintre cei doi candidați se va micșora până la câteva zecimi, potrivit sociologilor, astfel că, la ora 21.00, unele institute de sondare ar putea da un rezultat de 50 – 50%, declinându-și responsabilitatea până la apariția primelor rezultate oficiale de la BEC”, se arăta în postarea lui Buican.

Senatorul Coca, postare interesantă
Senatorul Laurenţiu Coca a făcut publică o informaţie „produsă” de postul RomâniaTV. Iată textul: „Angajaţii Digi au ieşit, duminică, pe străzile din Madrid, unde au împărţit pliante cu candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis. Îmbrăcaţi în haine albastre, pe care scrie «I love Digi Mobile», reprezentanţii Digi au ieşit în număr mare pe străzile din capitala Spaniei”. Pe de altă parte, Digi Mobil Spania susţine că a ales ziua pentru a promova cele mai noi produse ale companiei RCS&RDS în rândul românilor din străinătate: „Digi Mobil Spania a împărțit exclusiv pliante cu un nou serviciu de telefonie pe care il propune romanilor din peninsula iberică”.

Alina Lupu, trimitere către votul din diaspora

Lupu
Alina Lupu, unul dintre liderii tinerilor liberali din Vâlcea a făcut publică o postare a Monică Macovei, candidat la preşedinţie şi susţinător al lui Klaus Iohannis. „În diaspora stăm la coadă cu miile, ore în șir, să votăm. Își bat joc de noi, ne umilesc! Voi ce faceți acasă? IEȘIȚI LA VOT!. La Secţia 150 din Londra suntem cel puțin 5.500 de români la coadă, așteptând să votăm. Pentru voi, acasă, este mult mai ușor să votați. DUCEȚI-VĂ LA VOT! Vă rog frumos! Și vă roagă toți românii din Londra, de la Secția 150”, se arăta în postarea publicată de Alina Lupu.

Romulus Bulacu, activ pe Facebook
La rândul său, copreşedintele liberal Romulus Bulacu a făcut publică postarea unuia din cei mai importanți lideri ai partidului, Cezar Preda: „Ce se întâmplă la Buzău nu s-a mai văzut în lumea asta. Pesediştii cară oameni la vot cu sprijinul Poliţiei locale și cu ajutorul Poliţiei Române. Cred că au venit structuri din altă parte ca să îi ţină în frâu pentru că primarii și viceprimarii cheamă în secţiile de votare şi îi apără Poliţia locală pe cei care îi cară şi nu numai că îi cară, dar le dau şi însemne electorale şi le spune cu cine să voteze. Nu ştiu ce le-a transmis Dragnea, dar aşa ceva nu am văzut de când fac politică. Medici care au fost obligaţi de primari să ceară urna mobilă… Dacă în turul I, într-o comună au fost zero cereri pentru urna mobilă, în turul II sunt 140, într-o comună au fost, în primul tur, 11 cereri şi acum sunt 120, la Verneşti. Vor să acopere furăciunea prin urna mobilă, adică din 800 de suflete care au venit la vot, 150 au paralizat acum în ultima săptămână. E incredibil! Va ieşi revoluţie în România dacă acest sistem ticălos va veni la putere”.