Cu mici excepții, Alegătorii din sudul județului l-au votat pe Victor Ponta


ponta_victor2Deznodământul turului secund al alegerilor prezidențiale i-a luat prin surprindere pe aleșii social-democrați din sudul județului Vâlcea. Cum toate sondajele efectuate în cele două săptămâni de campanie îl dădeau câștigător pe Victor Ponta, iar încrederea în șansele candidatului de stânga era foarte mare, mirarea edililor din sudul județului a fost maximă. Asta și pentru că Victor Ponta a dominat sudul județului în preferințele alegătorilor, acesta impunându-se în cele mai multe dintre localități. Am stat de vorbă cu câțiva edili din sudul județului, unii având motive de bucurie după rezultatul scrutinului, iar alții de tristețe, în funcție de culoarea politică.
Marin Puchin, primar Lăcusteni (PSD): „Oamenii de la noi au avut și au în continuare încredere în Victor Ponta și în programul său. Se vede asta și după modul în care au votat. Vreau să vă spun că oamenii au venit în număr foarte mare la vot, în jur de 70% am avut prezența. Nu s-au semnalat incidente la noi în comună, totul a decurs cât se poate de pașnic. Fiecare cetățean și-a exprimat votul în mod liber. Victor Ponta a câștigat detașat în Lăcusteni, fiind votat de peste 60% dintre cei 800 de alegători”.
Gheorghe Melente, primar Drăgoești (PSD): „Votul s-a desfășurat în bune condiții la noi în localitate și nu am avut evenimente nedorite. Oamenii au venit în număr mare la urne, aproape 70% din populația comunei exercitându-și acest drept. Victor Ponta a câștigat detașat, primind 65% dintre voturi. Noi ne-am făcut datoria în campania electorală și pot spune că scorul obținut este asemănător celui pe care eu l-am obținut când am ieșit primar. Cât despre noul președinte al României, ce pot să spun.. Îmi doresc să fie un președinte al tuturor românilor, de la cei mai tineri până la cei bătrâni și să ne reprezinte cu cinste”.
Lupu Răspopescu, primar Mitrofani (PNL): „Deși comuna noastră este amplasată în sudul județului, alegătorii de la noi nu s-au încadrat în nota rezultatelor din această parte a Vâlcii. Klaus Iohannis a câștigat la noi cu un scor peste media națională. Mă bucur sincer pentru acest rezultat și cred că oamenii au făcut alegerea corectă. Votul a decurs corect în cele două secții organizate pe teritoriul comunei noastre, fără incident. Le mulțumesc tuturor votanților că au venit într-un număr atât de mare la urne”.