ÎNCEPE ȘCOALA!
Microbuzele de transport elevi sunt controlate de polițiști. UNELE AU AJUNS NEFUNCȚIONALE!


Anul școlar 2022/2023 începe cu aspecte pozitive (renovări de școli, clase dotate cu echipamente și laboratoare noi, masă caldă gratuită pentru unii elevi etc.), dar și cu destule neajunsuri. Unul dintre acestea este legat de starea de funcționare a microbuzelor școlare. Multe sunt destul de vechi și pot ajunge să reprezinte un pericol pentru elevi. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au anunțat că au demarat controale pentru verificarea funcționalității microbuzelor care transportă elevii, îndeosebi în mediul rural.
Prefectul de Vâlcea, Mihai Oprea, a anunțat că, în județ, există 169 de microbuze școlare, dintre care 160 sunt funcționale. Din motive tehnice, nouă microbuze au fost deja «trase pe dreapta». Posibil ca acest număr să crească după ultimele controale. Reprezentanții Prefecturii ne-au mai informat că s-au făcut solicitări către Ministerul Educației pentru dotarea școlilor din Vâlcea cu microbuze noi. Este nevoie de opt microbuze de 8+1 locuri, 129 microbuze de 16+1 locuri, 10 microbuze de 24+1 locuri și un autocar de 32+1 locuri. Rămâne de văzut câte dintre aceste noi dotări vor putea fi asigurate de Guvern pe fondul crizelor care se văd la orizont!
În context mai este de amintit că primul modul al noului an școlar începe pe 5 septembrie 2022 și va presupune prezența fizică pentru toți preșcolarii și elevii (fără scenarii sanitare de funcționare). După șapte săptămâni de școală, elevii și cadrele didactice vor încheia primul modul și vor intra în vacanță (în perioada 22 – 30 octombrie 2022). Modulul al doilea va începe luni, 31 octombrie 2022.