ÎNCEPE „Baricada Folk Brezoi”, cel mai liber festival de muzică folk din România


România Folk prezintă cel mai liber festival de muzică folk din România: „Baricada Folk”, ediția de la Brezoi, programată între 4 și 6 august 2023. Este un eveniment produs de „ROMÂNIA FOLK”, organizat în parteneriat cu „Live Music summer Camp Brezoi”, în colaborare cu Asociația Culturală „Tatiana Stepa” și Platforma culturală „Oameni artă atitudine”, cu sprijinul restaurant „La Arhive” – Sibiu, Nexttech – Cluj-Napoca, The Coffee Shop Constituției – București, recomandat de Rock FM, reflectat de Ziarul Național și Oficiul de Știri, găzduit de Brezoiul Lumii.
„Baricada Folk, cel mai liber festival de muzică folk din România, îți aduce aproape de tine cele mai importante nume din muzica folk de ieri și de azi. Îi celebrăm și onorăm pe cei care au contribuit la patrimoniul muzical românesc, îi încurajăm și aplaudăm pe cei tineri care urcă azi pe scenă! Împreună creștem generații! Sunt ritmuri și versuri care au cucerit generații! Decenii la rând muzica folk a fost portavocea sufletului: de dragoste sau de țară, protest social sau politic… A reprezentat un manifest al vieții, o baricadă a contemporaneității! În concediu te duci să vezi lumea… la Brezoi te împrietenești cu lumea și trăiești muzica! Fii parte din Baricadă! Nu rata cea mai importantă întâlnire cu muzica folk a anului, Baricada Folk, Brezoi, 4-6 August! Acces la cel mai important eveniment folk al anului exclusiv prin iabilet.ro”, anunță organizatorii.

Programul evenimentelor

Vineri, 4 august
19.00 Mircea Vintilă
19.45 Nicu Zotta
20.30 Ovidiu Mihăilescu și Alex Cismaru
21.15 Cătălin Stepa și Aurelian Epuraș
22.00 Ocru (Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu)
22.45 Adrian Bezna
23.30 Mircea Baniciu & Band (Teo Boar și Vlady Cnejevici)

Sâmbătă, 5 august
18.40 Adriana-Maria Andreica
19.00 Rareș Andrei Păuna
19.30 Zori (Daria Boghean și Teodora Beleaua)
20.00 Dianna Porca
20.30 Paul Tihan & Andra Andriucă și Daniel Leancă
21.30 Dinu Olărașu
22.30 Emeric Imre
23.30 Nicu Alifantis & Mirică – GEMINI

Duminică, 6 august
19.00 Walter Ghicolescu
20.00 Magda Puskas și Rareș Suciu
21.00 Dan Byron
22.00 Ducu Bertzi & Friends

Informații suplimentare

„La Woodstok o întreagă generație s-a îndrăgostit de muzica liberă! Artiști liberi nu plastic comercial, muzică cu miez și mesaj… trei zile de muzică bună și trei nopți de stat cu prietenii sub stele în amfiteatrul natural de la Brezoiul Lumii! Veșnică este secunda din noi (Mircea Baniciu), Ne mai vedem din când în când (Nicu Zotta), Când trăiești și respiri în culori (Ovidu Mihăilescu), Dacă mai crezi în mine (Adrian Bezna), Ceilalți vor șterge (Ocru), Cum voi trăi eu (Catalin Stepa). Baricada Folk este o întrunire creativă și socială menită să unească și să reprezinte diversitatea identităţii și apartenenţei culturale, o colecţie de întâlniri, concerte și povești cu reprezentanții muzicii folk. Baricada Folk este un proiect muzical independent inițiat în noiembrie 2019 de Adrian Bezna, Cătălin Stepa, Ovidiu Mihăilescu, Nicu Zotta, Ocru – Adrian Mărgineanu & Dorin Pitariu și Adrian Tomulescu. Au avut loc până acum 22 de manifestări desfășurate astfel: TURNEE: 2020 (ianuarie – februarie): Iași, Galați, Constanța, București, Slobozia, Târgoviște, Sibiu, Cluj-Napoca; 2022 (octombrie – noiembrie): Târgu Mureș, Bistrița, Constanța, Craiova, Târgu Jiu, Petroșani, Arad, Cluj Napoca, Sibiu. FESTIVALURI: Brezoi 2020, 2021, 2022; Neptun 2021. EVENIMENT CARITABIL: București 2020”, mai anunță organizatorii.