Incendiu la o gospodărie din Râmnic


incendiu-vegetatie

• a folosit lumânarea pentru iluminat și a dat foc mobilierului
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 21.09.2014, la ora 22.00, pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria unui cetățean din Râmnicu Vâlcea, pe strada Bogdan Amaru, la locuința acestuia. Până la stingerea acestuia, au ars elemente de mobilier existente în dormitor și s-au degradat, prin afumare, pereții dormitorului pe o suprafață de circa 16 mp. După aproximativ o jumătate de oră, de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la restul locuinței sau la alte bunuri din gospodărie. Cercetările preliminarii efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat după ce proprietarul ar fi folosit o lumânare pentru iluminarea încăperii, fără respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor.

Bucătărie de vară din Șirineasa, în flăcări
Un alt incendiu la care au intervenit pompierii militari ai ISU „s-a declanșat în data de 22.09.2014, la ora 02.17, în comuna Șirineasa, în gospodăria unei femei, într-o bucătărie de vară, iar până la stingerea acestuia flăcările au mistuit acoperișul construit din lemn și învelitoare din plăci de azbociment. După aproape 40 de minute, de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte să se propage și la locuința aflată în apropiere. Cercetările efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma amplasării necorespunzătoare a unui sistem pentru gătit, față de planșeul bucătăriei.

Autoturism în flăcări, în Budești
Duminică , la ora 12.56, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism aparținând unui bărbat din comuna Budești, satul Linia. Până la stingerea incendiului, au ars materialele combustibile din componența autoturismului, flăcările fiind stinse după aproximativ o jumătate de oră. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică a autoturismului neizolată corespunzător.

Igienizarea terenurilor a dus la arderea a 4 ha de vegetație
Duminică, pompierii militari au fost solicitați în municipiul Drăgășani, pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată. Incendiile s-au declanșat pe proprietatea unui localnic, de pe strada Centura de Sud și respectiv a unei femei din bulevardul Tudor Vladimirescu. Până la stingerea incendiului, flăcările au mistuit vegetația uscată pe circa patru hectare. Cercetările efectuate la fața locului arată că ambele incendii s-ar fi declanșat în urma folosirii în mod intenționat a focului pentru igienizarea terenurilor de resturi vegetale.

Patru zile, 531 de urgențe pentru Ambulanță
Din data de 18 și până pe 21 septembrie, Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea a fost solicitat de 531 de cetățeni. Au predominat afecțiunile cardiovasculare, respiratorii, neurologice, gastroenterologice. S-a intervenit în cazul a cinci victime a trei accidente rutiere. Echipajele medicale au constatat, din păcate, decesul a două persoane, odată sosite la locul intervențiilor. A existat o tentativă de suicid, iar trei persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon.