În trei zile, polițiștii vâlceni au lăsat 80 de șoferi fără permis


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au organizat, în perioada 12-14 aprilie a.c., ample acţiuni pe linie rutieră, fiind constatate 11 infracţiuni şi aplicate 730 de contravenţii. Astfel, în această perioadă, s-a acționat pe drumurile publice din județ pentru combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente. În acest sens, au fost legitimate 745 de persoane și 388 de testări efectuate  cu aparatele din dotare.

Activităţile, care au avut drept prevenirea accidentelor rutiere au condus la constatarea a 11 infracţiuni şi aplicarea a 730 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, în valoare de aproximativ 180.000 lei. Dintre totalul acestora, 206 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 pentru depășire neregulamentară, 35 pentru abateri ale bicicliștilor, 15 pentru utilizatorii trotinetelor, 9 pentru consum de alcool, 5 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni și 415 pentru alte nereguli.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 80 de permise de conducere (26 pentru viteză excesivă, 9 pentru consumul de alcool la volan, 15 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru neacordare prioritate vehicule, 25 pentru alte abateri).Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost întocmite 11 dosare penale pentru infracțiunile depistate în trafic.