În primele zece luni ale anului 2014, sportivii de la CS Chimia au câștigat 21 de medalii internaționale


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Diploma

• directorul Dumitru Drăguță se zbate să obțină fonduri de la Ministerul Tineretului și Sportului pentru premierea celor mai valoroși sportivi

Așa după cum vă anunțam și în alte ediții ale cotidianului nostru, activitățile CS Chimia Râmnicu Vâlcea au fost și în anul 2014 foarte intense, sportivii legitimați la prestigioasa unitate sportivă câștigând numeroase medalii. În ediția de astăzi prezentăm o radiografie a medaliilor internaționale obținute de sportivii chimiști, în primele zece luni ale anului în curs. Înainte de toate, trebuie spus că acestea sunt în număr de 21, dintr-un total de 129, restul fiind obținute la întreceri de anvergură națională. Conform informațiilor oferite de către directorul CS Chimia, avocatul Dumitru Drăguță, dintre cele treisprezece secții ale prestigioasei instituții, sportivii a patru dintre ele au cucerit medalii internaționale. „Lovitura” a fost dată de către secția Fotbal-Tenis (antrenor Cristian Lazăr), ai cărei sportivii au cucerit șapte medalii de la Campionatul Mondial din Cipru, dar și două de argint, tot la aceeași competiție. S-au mai remarcat și sportivii secției Atletism, care au câștigat două medalii de aur la Balcaniade, o medalie de aur la un Trial Olimpic, dar și o prestigioasă medalie de argint la Jocurile Olimpice de Tineret din China (prin Rareș Toader). De asemenea, secția Karate a îmbogățit palmaresul CS Chimia cu cinci medalii europene. Sportivii pregătiți de antrenorul Paul Dinu au cucerit o medalie de aur, una de argint și alte trei de bronz. Se cuvine să amintim și de sportivii secției Kempo, care au adus în vistieria clubului râmnicean trei medalii europene, din care una de argint și două de bronz.
Pentru a recompensa munca sportivilor care au adus aceste rezultate extrem de prețioase, directorul clubului Chimia, avocatul Dumitru Drăguță, ne-a informat că va face toate demersurile pentru a obține de la Ministerul Sportului și Tineretului fondurile necesare pentru acordarea de premii. La fel ca în anii anteriori, conducerea CS Chimia intenționează să acorde sportivilor merituoși premii ce vor consta în echipament, dar și în bani, în limita posibilităților financiare de care va dispune clubul. „Consider că am avut și pe parcursul anului 2014 rezultate cât se poate de bune, care au făcut cinste nu numai sportului vâlcean, dar și celui național. Sportivii secției Fotbal-Tenis au cucerit șapte medalii pentru echipa națională la Campionatul Mondial din Cipru. Mă refer aici la sportivii Lucian Purice și Marius Stoenică. Însă nu numai aceștia doi sunt demni de toată lauda și considerația noastră. Am avut rezultate foarte bune și la Atletism, în special prin Rareș Toader, la aruncarea greutății. De altfel, el a fost prezent și la Jocurile Olimpice de Tineret din China, unde a cucerit o medalie de argint. Și sportivii secțiilor Karate și Kempo s-au întors cu rezultate foarte bune de la competițiile internaționale la care au participat în acest an. Tocmai de aceea, pentru a răsplăti sportivii și antrenorii care au muncit din greu pentru obținerea acestor rezultate, cred că se cuvine să îi premiem. În acest sens, după ce am întocmit bilanțul cu medaliile cucerite de sportivii noștri în primele zece luni ale anului 2014, vom trimite la București, la Ministerul Sportului, o cerere prin care solicităm sprijin financiar pentru premierea acestor sportivi. Prin intermediul HG 1447/2007, modificată prin HG 888/2013, vom solicita doamnei ministru Gabriela Szabo fondurile necesare pentru premierea sportivilor care au cucerit cele 21 de medalii internaționale. Sper să găsim tot sprijinul necesar la Ministerul Sportului și să îi putem premia pe acești sportivi merituoși cum se cuvine”, ne-a declarat directorul CS Chimia Râmnicu Vâlcea, avocatul Dumitru Drăguță.
Ar mai fi de amintit faptul că dintre cele 108 medalii cucerite la campionatele naționale, nu mai puțin de 30 au fost de aur, iar 41 de argint. Pe secții, cele mai multe medalii naționale au fost aduse de Karate (15 de aur, 19 de argint, 17 de bronz), Kempo (4 de aur, 8 de argint, 7 de bronz), Radio (2 de aur, 5 de argint, 5 de bronz) și Atletism (7 de aur, 3 de argint, 1 de bronz). S-au mai făcut remarcați și sportivi de la secțiile Haltere (1 de aur, 2 de argint, 4 de bronz), Box (2 de argint, 3 de bronz), Lupte Greco-Romane (1 de aur, 1 de argint) și Șah (1 de argint).