În multe școli din Vâlcea, Pază în sistem televizat


La nivelul județului nostru, 10,59% din unitățile de învățământ dispun de pază proprie, iar 38,71% de pază în sistem video. Mai precis, din cele 453 de unități școlare, 34 dispun de pază proprie, 14 de pază cu societăți specializate, 107 de pază cu sistem de alarmare împotriva efracției, 159 cu sistem de televiziune cu circuit închis și restul de subsistem cu acces control. Multe din unitățile de învățământ din județ dispun de diferite forme de pază, unele având chiar mai multe sisteme. De exemplu, în cazul celor șase unități școlare din Băile Govora, una dispune de pază proprie, dar există și sistem de alarmare, precum și subsistem de televiziune cu circuit închis.
În urma modificărilor survenite după ultima ședință a Grupului de Monitorizare, la Școala Gimnazială Sutești a fost desființată paza proprie, dar se constată o creștere a instalării subsistemelor de alarmare împotriva efracției și a televiziunii cu circuit închis. La unitățile din Prundeni au fost instalate trei subsisteme de alarmare împotriva efracției și trei subsisteme televiziune cu circuit închis. La unitățile din Măciuca au fost instalate opt subsisteme televiziune.
Anul trecut, în mai multe unități școlare s-au produs zeci de incidente, de la loviri, până la amenințări. Întâmplări mai grave s-au petrecut în incinta liceelor Oltchim și „Petrache Poenaru”.