În luna iulie, Râmnicul va deveni capitala boxului european


• Sala Sporturilor „Traian” va găzdui Campionatul European pentru cadeți

Vineri, în cadrul unei conferințe organizate la sediul Primăriei Râmnicului, primarul Mircia Gutău a anunțat, în mod oficial, că municipiul nostru va fi gazdă pentru Campionatul European de Box destinat cadeților. Întrecerea va fi organizată cu sprijinul autorităților locale, în perioada 17-26 iulie, locația în care se va desfășura evenimentul fiind Sala Sportu­rilor „Traian”. Anunţul privind organizarea acestei întreceri a fost făcut alături de preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea, şi de Alexandr Egorov, directorul executiv al EUBC (European Boxing Confederation – Confederaţia Europeană de Box), sub auspiciile căreia se derulează competiţia.

Gutău consideră că un astfel de eveniment va face multă publicitate Râmnicului

În cadrul întâlnirii de la finalul săptămânii trecute, primarul Mircia Gutău și oficialii Federației Române de Box au subliniat principalele beneficii ale comunității locale aduse prin organizarea evenimentului. În opinia lor, cele mai importante dintre acestea sunt promovarea municipiului şi a judeţului la nivel international, alături de prezenţa în zonă a unui număr de peste 300 de sportivi din 30 de ţări, însoţiţi de echipe formate din antrenori, kinetoterapeuţi etc.
„În cuvântul său, directorul executiv al EUBC a transmis primarului Mircia Gutău salutul şi mulţumirile preşedintelui Confederaţiei, Franco Falcinelli, şi a exprimat convingerea că acest eveniment va fi unul de succes dată fiind buna colaborare cu Federaţia Română de Box dovedită şi cu ocazia derulării, în luna martie, la Brăila, a Campionatului de Box EUBC U22. El a apreciat condiţiile oferite de Sala Sporturilor «Traian» şi de structurile adiacente”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții Primăriei Râmnicului.
Ar mai fi de amintit faptul că, prin organizarea unui eveniment de acest gen, Râmnicul intră pe o listă cu multe orașe cunoscute din Europa. Prima ediţie a competiţiei de box destinată cadeților, organizată tot sub egida EUBC, s-a desfășurat în anul 2003, la Roma. Ultimele patru ediţii au fost organizate în orașele Dublin (Irlanda), Kesztely (Ungaria), Anapa (Federaţia Rusă) şi Zagreb (Croaţia).