ÎN LAC! Acolo au intrat pompierii vâlceni pentru a scoate o femeie decedată


Marți și miercuri, 4 și 5 mai 2021, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 54 de misiuni „Membrii echipajelor SMURD din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 13 situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit pentru: cinci traumatisme și opt diverse afecțiuni medicale. După acordarea primului ajutor calificat, toți pacienţii au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.
Miercuri, la ora 16.22, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Vaideeni. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul și podul unei case de locuit, construite din lemn cu învelitoare din șiță, pe o suprafaţă de circa 40 mp. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor (proprietarul a dat foc la vegetație uscată in apropiere).
În această perioadă, pompierii militari vâlceni au mai intervenit pentru alte 40 situații de protecție a comunități: 38 misiuni de informare preventivă și verificare; transportul unei persoane și scoaterea unei femei decedate dintr-un lac.
Sursă foto: Arhivă
Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea