În intermediara de la Roman, municipalele caută primele puncte ale sezonului


• meciul este programat astăzi, cu începere de la ora 17.00

După o partidă în care au dat totul pe teren, sâmbăta trecută, în faţa Coronei Braşov, dar au încheiat totuşi învinse la limită (scor 28-29), jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea caută în continua­re primele puncte din noua stagiune a Ligii Naţionale. Handbalistelor pregătite de antrenorul Constantin Ştefan li s-a ivit foarte repede posibilitatea de a acumula aceste puncte, întrecerea de elită feminină propunând prima intermediară a sezonului 2015/2016 chiar în runda a doua. Gruparea râmniceană va evolua de această dată în deplasare, însă, asemenea disputei cu Braşovul, tot în compania unei formaţii ce poate fi încadrată în categoria numelor cu greutate din handbalul feminin românesc. Este vorba despre HCM Roman, echipă care, în stagiunea precedentă, a făcut parte din grupul select al cluburilor calificate în play-off-ul Ligii Naţionale, spre deosebire de HC Municipal, formaţie nevoită să evolueze în play-off-ul pentru salvarea de la retrogradare.
Sezonul 2014/2015 face însă parte deja din istoria celor două clu­buri, iar acum acestea se reîntâl­nesc într-un meci tare al stagiunii care tocmai a luat startul la finalul săptămânii trecute. Echipa din Roman porneşte drept favorită, în primul rând prin prisma faptului că va evolua pe propriul teren, unul pe care, în general, echipele vizitatoa­re câştigă punct sau puncte destul de greu. Însă, dacă e să privim nu mai departe de ceea ce s-a întâm­plat în etapa trecută, Vâlcea a de­mons­trat clar pe teren, în faţa ­Co­ro­nei, că dispune de forţa nece­sară pentru a răsturna „calculele hârtiei” şi a face „viaţa grea” orică­ror adversare din Liga Naţională. Ar mai fi de amintit că, tot în cadrul primei etape, jucătoarele de la HCM Roman au cedat, oarecum surprin­zător, pe terenul ardelencelor de la HC Zalău, scorul fiind de 23-21 în favoarea formaţiei din judeţul Sălaj.
Întâlnirea dintre HCM Roman şi HCM Râmnicu Vâlcea este progra­ma­tă astăzi, 2 septembrie, cu înce­pe­re de la ora 17.00, pe terenul for­ma­ţiei din judeţul Neamţ. Spre deo­se­bire de primul joc al echipei noas­tre din acest campionat, cel contra Coronei Braşov, evoluţia fetelor pregătite de antrenorii Constantin Ştefan şi Mori Duca nu va mai pu­tea fi urmărită prin intermediul mi­cilor ecrane, jocul nefiind televizat.

CSM Ploieşti, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare – în mare formă la debutul campionatului

Cele mai multe partide disputate la finalul săptămânii trecute, mai exact patru din şapte, s-au încheiat cu rezultate destul de strânse. Nu acelaşi lucru îl putem spune despre jocurile în care au evoluat granzii CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, cât şi CSM Ploieşti. De altfel, chiar gruparea prahoveană a fost revelaţia primei runde, aceasta impunându-se la un scor neaşteptat de categoric în faţa unei nou-promovate, Rapid Bucureşti (46-29). Favorite la adjudecarea trofeului Ligii Naţionale şi în acest sezon, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare au început campionatul aşa cum foarte mulţi cunoscători ai handbalului se aşteptau, obţinând victorii destul de concludente. Jucătoarele din Capitală au triumfat în fief-ul nou-promovatei Măgura Cisnădie (scor 36-25), pe când maramureşencele s-au impus, pe teren propriu, în compania „studentelor” de la Universitatea Alexandrion Cluj.

Rezultatele complete înregistrate în prima etapă

Rapid Bucureşti – CSM Ploieşti 29-46
HCM Baia Mare – Universitatea Cluj 36-26
Măgura Cisnădie – CSM Bucureşti 25-36
Dunărea Brăila – SCM Craiova 33-29
HCM Râmnicu Vâlcea – Corona Braşov 28-29
HC Alba Sebeş – Unirea Slobozia 22-25
HC Zalău – HCM Roman 23-21

Clasamentul după prima rundă: CSM Ploieşti – 3p, CSM Bucureşti – 3p, HCM Baia Mare – 3p, HC Dunărea Brăila – 3p, Unirea Slobozia – 3p, HC Zalău – 3p, Corona Braşov – 3p, HCM Râmnicu Vâlcea – 0p, HCM Roman – 0p, HC Alba Sebeş – 0p, SCM Craiova – 0p, Universitatea Cluj – 0p, Măgura Cisnădie – 0p, Rapid Bucureşti – 0p.

Programul etapei a doua

Astăzi, 2 septembrie
CSM Bucureşti – HC Alba Sebeş
HCM Baia Mare – Măgura Cisnădie
CSM Ploieşti – HC Dunărea Brăila
Universitatea Cluj – Corona Braşov
SCM Craiova – HC Zalău
HCM Roman – HCM Râmnicu Valcea
Unirea Slobozia – Rapid Bucureşti