Așa cum ne așteptam, Baia Mare a fost o „nucă” prea tare pentru HC Municipal


• fosta campioană națională a avut milă de elevele lui Constantin Ștefan, impunându-se la o diferență de „numai” nouă goluri

Duminică, la prânz, Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea a fost gazda unui meci de gală pentru handbalul vâlcean. În amintirea marilor meciuri pe care Oltchimul le disputa în această arenă, inimoșii fani vâlceni au venit în număr destul de mare în tribune pentru a urmări la lucru o altă fostă campioană, HCM Baia Mare, echipă ce are în componență mai multe ex-galactice. Din nefericire pentru inimoșii suporteri vâlceni, gruparea maramureșeană nu a lăsat loc de surprize în disputa de la poalele Capelei, dominând cu autoritate întâlnirea cu tinerele și, totodată, mai puțin experimentatele jucătoare de la HC Municipal. Formația noastră, pregătită de antrenorul Constantin Ștefan nu a primit prea multe șanse în acest joc, Baia Mare fiind în permanență „vioara întâi”.
De altfel, numele echipei învingătoare putea fi ghicit de la pauza întâlnirii, maramureșencele punând de partea lor un consistent avantaj de șapte goluri încă de la finalul primelor treizeci de minute de joc, atunci când tabela de marcaj indica 17-10 în favoarea vizitatoarelor. După revenirea de la vestiare, profitând și de o oarecare relaxare în jocul băimărencelor, vâlcencele au încercat să reducă din „handicapul” de pe tabelă. Tentativa acestora a avut doar parțial șanse de izbândă, sportivele din Baia Mare știind când să pună piciorul pe accelerație pentru a lăsa nici o secundă loc de interpretări în privința numelui echipei mai valoroase. Până la urmă, râmnicencele au reușit măcar să păstreze proporțiile eșecului în limite rezonabile, evitând o înfrângere usturătoare chiar pe propriul teren. La finalul întâlnirii, Baia Mare s-a impus la „numai” nouă goluri diferență, scor final 33-24.
În urma acestui nou eșec suferit în Liga Națională feminină, echipa râmniceană păstrează cele șase puncte obținute în urma victoriilor cu SCM Craiova, respectiv Unirea Slobozia. De asemenea, după etapa a șaptea, HC Municipal coboară o poziție în clasament, ajungând până pe locul unsprezece.

Rezultatele etapei a VII-a

Sâmbătă
HC Brăila – HC Alba Sebeș 29-25
HCM Roman – Unirea Slobozia 32-30
Rapid București – Universitatea Cluj 32-28
HC Zalău – Măgura Cisnădie 32-35
SCM Craiova – CSM Ploiești 27-26
Duminică
HCM Rm. Vâlcea – HCM Baia Mare 24-33
Luni
Corona Brașov – CSM București*
*partida s-a desfășurat după închiderea ediției noastre
Clasamentul Ligii Naționale după primele șapte etape: HCM Baia Mare 21p, CSM București 18p, CSM Ploiești 13p, Corona Brașov 12p, HC Brăila 12p, HCM Roman 11p, SCM Craiova 10p, Măgura Cisnădie 9p, Universitatea Cluj 9p, HC Zalău 9p, HCM Râmnicu Vâlcea 6p, Unirea Slobozia 6p, HC Alba Sebeș 3p și Rapid București 3p.