În doar trei ore,
RUTIERII AU CONTROLAT 125 DE ȘOFERI. 49 dintre aceștia au fost descoperiți cu nereguli


În data de 10 ianuarie, în intervalul orar 10.00-13.00, efectivele de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat în sistem integrat, pe Drumul Național 7 (E81) pentru reducerea riscului rutier. Principalele obiective ale acțiunii au fost reprezentate de prevenirea producerii de evenimente rutiere negative și controlul transportului de persoane, marfă și migrație ilegală.

Amenzile aplicate au ajuns la peste 8.000 de lei

„În doar câteva ore, polițiștii au controlat 125 de auto, din care 17 înmatriculate în alte state, au legitimat 130 de persoane și au efectuat 57 de testări de alcool. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în cuantum de 8.025 lei”, ne-au anunțat polițiștii vâlceni.
„Dintre acestea, 34 au fost conform OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 1 conform OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, 1 conform OG nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora și 1 conform Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie. De asemenea, trei sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de transport persoane și nouă pentru nerespectarea regimului de transport marfă, fiind reținute și patru certificate de înmatriculare”, a mai informat sursa citată.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea