Imagini de la locul tragediei din Horezu: SALVAMONTIȘTII AU AJUTAT ca victima să fie recuperată din pădure


Așa după cum v-am anunțat și anterior, marți, 12 iulie 2022, în jurul prânzului, într-o pădure situată pe raza orașului Horezu s-a produs un accident de muncă în urma căruia angajatul unei societăți cu atribuțiuni în domeniul exploatării masei lemnoase a fost ucis. Bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost lovit în plin de către un arbore masiv care a căzut direct peste el. Salvatorii au reușit cu greu să ajungă la locul nenorocirii după ce au fost nevoiți să parcurgă pedestru aproximativ doi kilometri. Din cauza terenului foarte accidentat și des împădurit, accesul autospecialei era imposibil. Din păcate pentru bărbatul în cauză, misiunea salvatorilor a fost una pur formală, el fiind probabil omorât chiar din primele secunde în care a fost lovit în plin de către arborele masiv (bărbatul a rămas efectiv prins sub acel copac).
După primele constatări, pe care organele legii le-au făcut la locul tragediei, corpul neînsuflețit al bărbatului a trebuit să fie transportat, tot pedestru, pe distanța de doi kilometri, prin locuri foarte greu accesibile (chiar imposibile) pentru autospeciale. La transportarea persoanei decedate și-au adus aportul și șase membri ai Salvamont Vâlcea.
„La fața locului, în sprijinul echipajelor ISU, au venit și șase membri ai Salvamont Vâlcea. Aceștia au ajutat la coborârea persoanei decedate de la locul producerii accidentului la autospeciala Serviciului de Medicină Legală. Corpul celui decedat a fost transportat pe targă aproximativ doi kilometri deoarece accesul autospecialelor de intervenție a fost imposibil din cauza terenului accidentat. Cercetările se continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul”, ne-au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, care ne-au pus la dispoziție și imagini cu misiunea foarte dificilă la care și-au adus aportul și salvamontiștii locali.
Condoleanțe familiei îndoliate!
• Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea