HC Municipal atacă sferturile de finală ale Cupei României


• astăzi, pe teren propriu, echipa noastră întâlneşte CSM Ploieşti
• partida va începe de la ora 18.00 şi contează pentru optimile de finală ale competiţiei

Dacă reluarea campionatului din Liga Naţională a venit cu suişuri şi coborâşuri pentru Handbal Club Municipal, vâlcencele speră să îşi mai „spele” din păcate în Cupa României. Jucătoarele pregătite de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca îşi doresc să îndeplinească ambele obiective trasate de conducerea clubului pentru acest sezon. În campionat, ele urmăresc să încheie sezonul regulat pe unul dintre primele opt locuri şi să se califice în play-off-ul întrecerii. De partea cealaltă, în cea de-a doua competiţie ca importanţă din handbalul feminin naţional, Cupa României, fetele noastre au ca obiectiv un parcurs cât mai lung, încheiat de preferat cu o participare în Final-Four. Iar următorul examen pentru elevele antrenorilor Muşi şi Duca este tocmai în această competiţie!
Beneficiind de ceva ajutor din partea Zeiţei Fortuna, în optimile de finală ale Cupei României, municipalele au „picat” pe acelaşi culoar cu una dintre echipele accesibile ale handbalului feminin românesc, CSM Ploieşti. În plus, cum sorţii au fost de partea fetelor noastre, partida din primul tur al Cupei României, decisivă de altfel pentru calificarea în sferturile de finală, se va disputa în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea. Conducerea echipei noastre speră ca municipalele să dea totul pe teren şi să se ridice la adevărata lor valoare, aşa cum au făcut-o la meciul cu Unirea Slobozia. De altfel, venind după eşecul din ultimul meci de campionat, suferit pe terenul Universităţii Alexandrion Cluj, râmnicencele sunt obligate moral ca în faţa proprilor suporteri să facă totul pentru a se califica în faza următoare a Cupei României. „Desigur, putem spune că am fost norocoşi atunci când au avut loc tragerile la sorţi pentru optimile de finală ale Cupei României. Şi spun asta gândindu-mă la faptul că avem posibilitatea să jucăm acest meci pe teren propriu. Însă să ştiţi că echipa din Ploieşti nu este tocmai uşor de depăşit. Au câteva jucătoare de mare valoare şi cu multă experienţă, care pot pune probleme oricărui adversar. Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe teren, dar eu sper ca la finalul acestui meci echipa noastră să fie cea care va triumfa şi va obţine calificarea în sferturile de finală”, ne-a declarat preşedintele HC Municipal, Toma Pleşa.
Conform regulamentului stabilit de către oficialii FR Handbal, echipele care se vor califica în sferturi se vor duela din nou într-o manşă eliminatorie. Ulterior, în luna aprilie, cele mai valoroase patru formaţii se vor lupta pentru marele trofeu într-un Final Four.

Meciul cu CSM Ploieşti nu va fi televizat

Pentru toţi iubitorii sportului din judeţul nostru, facem precizarea că partida din optimile de finală ale Cupei României nu va putea fi urmărită prin intermediul micilor ecrane. Pentru aceştia, singura posibilitate de a le vedea la lucru pe fetele noastre este aceea de a fi prezenţi în tribunele Sălii Sporturilor. Întâlnirea dintre HC Municipal Râmnicu Vâlcea şi CSM Ploieşti se va disputa astăzi, cu începere de la ora 18.00!

Programul jocurilor din optimi

Astăzi, ora 17.00
Universitatea Constanţa – HC Zalău
Astăzi, ora 18.00
HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Ploieşti
Corona Braşov – HCM Baia Mare
Cetate Deva – Mureşul Târgu Mureş
Rapid Bucureşti – SCM Craiova
Astăzi, ora 18.30
Universitatea Cluj – Ştiinţa Bucureşti
Astăzi, ora 19.45
HC Dunărea Brăila – HCM Roman
Unirea Slobozia – CSM Bucureşti*
*partida s-a disputat ieri, după închiderea ediţiei noastre