GUVERNUL ADOPTĂ MEMORANDUMUL care va pune capăt grevei din Educație


Ceea ce se anticipa încă de săptămâna trecută se va întâmpla zilele acestea. Reprezentanții Guvernului au anunțat că Exacutivul va adopta un Memorandum privitor la majorările salariale care vor fi acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării.
Astfel, premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea, la nivelul Guvernului, a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării. Punctul de vedere al premierului a venit inclusiv în urma discuției telefonice purtate zilele trecute cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ.
„Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de joi, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/ asistentului universitar. Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic”, au anunțat reprezentanții Guvernului României.