Gala Sportului Vâlcean și-a desemnat laureații


În această seară de 27 decembrie, Primăria Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, a organizat, la un restaurant din sudul municipiului, festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi și antrenori din anul 2019. Gala Sportului Vâlcean a adus laolaltă toată crema sportului din județul nostru, câteva sute bune de persoane luând parte la acest eveniment. Aproximativ 350 de premii au fost acordate celor mai buni sportivi și antrenori care s-au remarcat în anul 2019, premiile constând în cupe, diplome și alte distincții. Au fost acordate și 21 de premii în bani (câte 1.000 de lei pentru fiecare persoană), acestea fiind primite de nouă antrenori și doisprezece sportivi.

Karatele, din nou la putere în județul nostru

În funcție de sportul practicat, cei doisprezece sportivi premiați (numele le vor fi prezentate alături de antrenorii care îi pregătesc) sunt următorii:
Karate – trei sportivi: Andreea Bîlă, Silviu Ghiță, Nicolae Stanciu (toți trei pregătiți de antrenorul Paul Dinu);
Box – doi sportivi: Marius Neagoe (antrenor Nicolae Dobrițoiu), Mihai Văduva (antrenor Marius Băluță);
Haltere – două sportive: Andreea Bulai, Mihaela Bușe (ambele pregătite de antrenorul Daniel Moldovan);
Atletism – un sportiv: Gabriel Voicu (antrenoare Marinela Mirea);
Judo – un sportiv: Andrei Olaru (antrenor Ion Luciu);
Kempo – un sportiv: Radu Zarioiu (antrenor Constantin Daneș);
Lupte – un sportiv: Cosmin Iova (antrenor Cornel Lupu);
Powerlifting – o sportivă: Laura Dabu (antrenor Valentin Pătru).
Numele sportivilor amintiți mai sus sunt trecute în ordine alfabetică, în funcție de sportul pe care îl practică. Organizatorii nu au întocmit o ordine strictă a celor mai buni zece sportivi, acesta fiind un aspect pe care noi îl considerăm de bun augur, pentru a nu se creea premisele unor discuții pe marginea respectivelor clasamente, așa cum s-a întâmplat la unele gale din anii trecuți. Totuși, după cum se poate observa, karatele se mențin în fruntea sporturilor din Vâlcea atunci când vine vorba despre numărul sportivilor premiați în fiecare an.

Premii pentru cele trei vicecampioane mondiale din lotul echipei SCM Râmnicu Vâlcea

În cadrul Galei Sportului Vâlcean, organizatorii au acordat, cum era și firesc, premii și pentru sporturile de echipă. Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea a fost de departe echipa care a adus cele mai multe și valoroase rezultate de-a lungul anului 2019. Formația sprijinită financiar de Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean Vâlcea a câștigat titlul de campioană în Liga Florilor de handbal feminin și a jucat finalele Cupei României și Supercupei României! Mai mult, formația pregătită de trio-ul de antrenori Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu a pus, după o pauză de peste șase ani, Râmnicul pe harta orașelor care au echipe în grupele cele mai prestigioase competiții din handbalul feminin intercluburi la nivel european. Iar SCM Râmnicu Vâlcea nu numai că s-a calificat în grupele Ligii Campionilor din postura de campioană a României, dar a și trecut de prima fază a competiției, echipa noastră urmând (în perioada 24 ianuarie – 7 martie 2020) să joace în faza grupelor principale, acolo unde au acces cele mai valoroase douăsprezece cluburi din Europa.
Nu putea fi omisă nici reprezentarea la cel mai înalt nivel de care a avut Râmnicul parte cu prilejul Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia, întrecere încheiată la mijlocul lunii decembrie. Echipa noastră a avut jucătoare convocate în nu mai puțin de cinci naționale care au participat la cea mai puternică întrecere handbalistică a anului 2019: România, Spania, Serbia, Muntenegru și Brazilia! Dintre aceste naționale, cea a Spaniei s-a remarcat în mod deosebit, devenind vicecampioană mondială. Astfel că organizatorii nu puteau să nu pregătească premii și pentru cele trei sportive legitimate la SCM Râmnicu Vâlcea care au pus umărul la această mare performanță a naționalei Spaniei. Este vorba despre Fraga Fernandez, Marta Lopez și Mireya Gonzalez. Nu în ultimul rând, în cadrul Galei Sportului Vâlcean au mai fost premiate foste glorii ale handbalului vâlcean, antrenori ai unor echipe din județul nostru, fotbaliști, juniori talentați.