FOTO: Cum arată cea mai modernă grădiniţă din Râmnic?Conducerea Primăriei Râmnicului a inaugurat marţi, 15 septembrie 2020, sediul celei mai noi instituţii de învăţământ preşcolar din municipiu: Grădiniţa cu program prelungit Ostroveni. Proiectul realizat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală s-a concretizat într-un local modern, spaţios, decorat inedit, dar adecvat funcţionalităţii sale, care este gata să primească 80 de copii în cadrul celor trei grupe de grădiniţă şi două grupe de creşă. Grădiniţa Ostroveni are o suprafaţă desfăşurată de peste 1.400 mp, beneficiază de o sală de festivităţi cu o capacitate de 100 de persoane, două săli de mese, dar şi de o curte proprie de peste 1300 mp, cu spaţii verzi şi locuri de joacă. Nu în ultimul rând, în cele două structuri ale grădiniţei (cămin şi creşă) vor fi create 27 de noi locuri de muncă, personal didactic şi administrativ.
Edilul-şef s-a arătat extrem de încântat atât de proiect, cât şi de calitatea lucrărilor şi, profitând de prezenţa a numeroşi copii din zonă, a intrat în rolul unui adevărat ghid prezentându-le acestora ceea ce este, la acest moment, una dintre cele mai frumoase grădiniţe din ţară.
Grădiniţa Ostroveni este cea de-a treia structură preşcolară ridicată de la cota „zero” în ultimele decenii în Râmnic după Grădiniţa nr. 2 (din curtea Şcolii Gimnaziale nr. 5), finalizată în anul 2005, şi Grădiniţa nr. 6 din Ostroveni, finalizată în anul 2007. În context se poate aminti că un alt local, cel al Grădiniţei nr. 16 de pe strada Nicolae Titulescu, tot o investiţie finanţată prin PNDL, se află la acest moment în construcţie.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea