FOTO: ACCIDENT GRAV la Călimănești. Mai multe persoane au fost rănite după ce trenul a acroșat un stâlp de curent electric


Săptămâna a început cu vești dintre cele mai rele venite de pe drumurile județului. Luni dimineața, 4 iulie 2022, în zona stației CFR Păușa din Călimănești (la ieșirea spre Brezoi) un camion a lovit un stâlp de curent electric, incident soldat fără victime. La fața locului au ajuns angajați ai mai multor entități cu atribuțiuni în cazul producerii unei asemenea avarii (Poliție, operatorul rețelei electrice etc.). În timp ce acest personal se afla la fața locului, un tren care circula în zonă a agățat stâlpul căzut și a angrenat smulgerea/ căderea parțială a altor doi stâlpi. Nu mai puțin de șapte persoane au fost lovite de stâlpii și firele electrice. Patru persoane au fost grav rănite și transportate de urgență la spitalul din Râmnicu Vâlcea, iar celelalte trei persoane au primit îngrijiri medicale la locul producerii accidentului, refuzând să fie transportate la spital.
„La fața locului s-au deplasat trei ambulanțe (una de la SMURD și două ale Serviciului de Ambulanță Județean Vâlcea), o autospecială de stingere și încă un echipaj al SVSU Călimănești pentru a asigura intervenția în cazul producerii unui eventual incendiu. S-a luat măsura restricționării accesului persoanelor neautorizate, în zona producerii accidentului”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea.
În context mai este de amintit și faptul că printre victime se află și un elev aflat în practică la Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea și IPJ Vâlcea